menu

Recyclewinkel: spaar geld met gescheiden afval

Bij de Recyclewinkel kunnen Schiedammers hun afval gescheiden inleveren in ruil voor geld. Het gaat daarbij om: papier en karton, plastic en drankenkartons, klein metaal, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten. En afval scheiden is ook nog eens goed voor het milieu. 

 

Let op!

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is de Recyclewinkel tot nader bericht gesloten!

 

Afval Loont stopt medio december landelijk met haar activiteiten.

Klant van binnen Schiedam? Voor de Recyclewinkel Schiedam gaat Irado op zoek naar mogelijke oplossingen om de recyclewinkel open te houden. De komende 4 maanden blijft de software van Afval Loont nog beschikbaar om door te kunnen gaan met de huidige activiteiten. Schiedammers kunnen dus hun grondstoffen blijven brengen.

Klant van buiten Schiedam? Dan is het vanaf 20 november 2019 nog één keer mogelijk om je grondstoffen aan te bieden bij de Recyclewinkel Schiedam. Na 14 december 2019 is het aanbieden van grondstoffen voor mensen van buiten Schiedam niet meer mogelijk. Dit komt doordat Afval Loont per december stopt met haar landelijke activiteiten. Afval Loont heeft aangegeven dat de bedragen op deze passen worden gestort op rekening van de spaarders. De passen zijn daarna niet langer te gebruiken.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar Afval Loont.

Op dit moment is:
Euro's gespaard
€ 4977.64
Euro's gespaard
Ingeleverd
89273.61 KG
Ingeleverd

 

Registreer en spaar mee

Om mee te doen moet u zich inschrijven, dit is gratis. Nadat u zich gratis geregistreerd heeft kunt u een spaarpas ophalen bij de Recyclewinkel (De Meesterstraat 40). U kunt ook de Afval loont-app downloaden. Dan is ook uw mobiele telefoon te gebruiken als spaarpas, door het tonen van de persoonlijke QR-code in de Afval loont-app. Om uw gespaarde saldo te bekijken kunt u de app raadplegen.

Aanmelden 

 

Inloggen

 

Locatie

U kunt uw afval voor Afval Loont brengen naar de Recyclewinkel. Deze is gevestigd in de Kansenfabriek: De Meesterstraat 40 in Schiedam.

Openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur
 • Op zondagen en nationale feestdagen is de Recyclewinkel gesloten

Maak kennis met de Recyclewinkel

Schiedammers kunnen sparen voor hun eigen gezin, maar ook samen met anderen voor maatschappelijke organisaties als scholen, verenigingen of bijvoorbeeld de kerk of moskee en voor goede doelen. Hoeveel geld u kunt sparen met afval hangt af van de samenstelling van uw huishouden en de vergoeding per kg. De vergoeding die u ontvangt, ligt tussen de 4 en 15 cent per kilo. Vanaf € 10,00 spaarsaldo wordt het bij elkaar gespaarde bedrag aan u of het door u gekozen doel uitgekeerd. Het scheiden van afval loont dus!

Goed voor milieu

Uw gescheiden afval brengen naar de Recyclewinkel is goed voor het milieu. Al het ingeleverde afval wordt hergebruikt of gerecycled zodat er nieuwe producten van worden gemaakt. Zo zorgen we er met elkaar voor dat minder wordt verspild en maken we de afvalberg kleiner. Dat is goed voor het milieu en u krijgt er ook nog een vergoeding voor.  Doe daarom ook mee als individu of gezin of samen met anderen. U kunt ook toners en cartridges, batterijen, spaarlampen en gfe (groente-, fruit- en etensresten) brengen naar de Recyclewinkel. Voor deze grondstoffen ontvangt u geen vergoeding.

 

Veelgestelde vragen

 • Afval the Challenge Recyclewinkel

  Wat is het adres van de Recyclewinkel

  De Recycelwinkel is gevestigd in de Kansenfabriek: De Meesterstraat 40 in Schiedam.

  Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur
  • Op zondagen en nationale feestdagen is de Recyclewinkel gesloten

  Wat zijn de openingstijden van de Recyclewinkel

  Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur

  Hoe kan ik me aanmelden als goed doel bij de Recyclewinkel

  Wil je sparen met jouw maatschappelijke organisatie? Check dan eerst binnen je organisatie of er al een account voor is aangemaakt.  Je kunt zelf ook een nieuw initiatief bedenken en hier een account voor aanmaken; bv. voor een buurt BBQ, of een nieuw speeltoestel in de buurt etc. 

  Een maatschappelijke organisatie schrijft zich in via deze link als een individuele spaarder, maar kiest hierbij voor “Ik ben een maatschappelijke organisatie”. Na acceptatie ontvang je een e-mail met een activatie-link. Na het klikken op de activatie-link kun je gescheiden afval inleveren ten gunste van het account. 

  Individuele spaarders kunnen vanuit hun account: 

  • aangeven dat zij sparen voor het account van je maatschappelijke organisatie. Dan wordt de waarde van hun afval direct bijgeschreven bij het account van je maatschappelijke organisatie;
  • spaarsaldo doneren aan je maatschappelijke organisatie.
  Hoe kan ik me aanmelden als spaarder bij de Recyclewinkel?

  Om mee te doen moet u zich inschrijven, dit is gratis en kan hier: AANMELDENNadat u zich gratis geregistreerd heeft kunt u een spaarpas ophalen bij de Recyclewinkel (De Meesterstraat 40). U kunt ook de Afval loont-app downloaden. Dan is ook uw mobiele telefoon te gebruiken als spaarpas, door het tonen van de persoonlijke QR-code in de Afval loont-app.

  Waar kan ik de app downloaden?

  Download de app verkrijgbaar in de Google Play store (Android) of Appstore (Apple). Hierin zit ook een QR-code als duurzaam alternatief voor de spaarpas.

  Welke afvalsoorten kan ik inleveren om te sparen bij de Recyclewinkel?

  Je kunt papier en karton, plastic en drankenkartons, klein metaal, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten inleveren voor een vergoeding.

  Afvalsoorten die we innemen zonder vergoeding zijn:

  • Groente-, fruit- en etensresten (GFE)
  • Lampen (ook TL buizen)
  • Batterijen
  • Cartridges/ Toners
  Hoe kan ik geld sparen bij de Recyclewinkel

  Om geld te sparen bij de Recyclewinkel moet je je eerst registeren.  De medewerkers in de Recyclewinkel kunnen je hierbij ook helpen. Je kunt je ook thuis aanmelden via de website of de Afval loont-app.

  Vervolgens kun je gaan sparen met de Afval loont-app of de fysieke spaarpas. De spaarpas wordt in de Recyclewinkel voor je aangemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om de QR-code in de app te gebruiken om te sparen. Via de app en na inloggen op de website kun je ook zien hoeveel je hebt gespaard.

  Bij minimaal € 10,- spaarsaldo kan het geld worden uitgekeerd aan het door jou opgegeven doel. Je kunt zelf bepalen naar wie het spaartegoed wordt overgemaakt. Je kunt er dus ook voor kiezen om je spaartegoed ten goede te laten komen aan een (lokaal) goed doel of een familielid. Hoeveel geld je kunt sparen met afval hangt af van de samenstelling van je huishouden en de vergoeding per kg. Het is in ieder geval een leuk zakcentje!

  Wie kan meedoen aan sparen bij de Recyclewinkel?

  Iedere inwoner, vereniging, school of andere instelling kan meedoen. U krijgt een vergoeding voor het gescheiden afval dat u inlevert. Hoeveel geld je kunt sparen met afval hangt af van de samenstelling van je huishouden en de vergoeding per kg.

  Hoe werkt het sparen bij de Recyclewinkel?

  Wanneer je jouw afval naar de Recyclewinkel brengt, spaar je niet alleen voor jezelf of een van de wijkdoelen. De ingeleverde materialen kunnen worden hergebruikt of recycled en op die manier spaar je ook voor het milieu!

  Klik op de foto voor een grotere weergave.

  Wat is afval loont?

  Afval Loont is een organisatie die er – net als Irado en de gemeente Schiedam – van overtuigd is dat afval een grondstof is en een waarde heeft. Afval Loont gelooft dat door geld te betalen voor het aanleveren van gescheiden afval, samen met spaarders, op verschillende manieren waarde gecreëerd kan worden voor de maatschappij. In de Recyclewinkel vind je daarom het concept terug van Afval Loont, maar in een eigen Schiedams jasje. Ook in andere gemeente is het concept van Afval Loont succesvol. Kijk voor meer informatie op de website van afvalloont.nl .