menu
 • Aanbiedregels voor containers aan huis

U heeft een eigen container aan huis voor het scheiden van uw gft, restafval, papier* en/of plastic verpakkingen en drankenkartons. Om te zorgen dat het legen van de containers soepel verloopt gelden specifieke aanbiedregels:

Aanbiedregels:

 • De containers moeten op eigen erf worden gestald en mogen alleen op de dag van inzameling op de inzamelplaats staan.
 • Bij het aanbieden van de containers voor legen, moet de deksel dicht zijn. Indien de container open staat, wordt deze niet geleegd.
 • Zet u de container op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur op de aangewezen inzamelplaatsen met het handvat naar de weg.
 • Stal de container met het handvat naar de rijweg.
 • De inzamelplaatsen zijn herkenbaar gemaakt door: een stoeptegel met de afbeelding van een container of met een speciaal bord bij de parkeerplaatsen.
 • Grotere stukken afval (grofvuil en grof tuinafval) mag u niet in de container doen. Plaats dit afval niet naast de container, maar breng het naar de milieustraat of laat het door ons ophalen.

In de afvalkalender vindt u de exacte data waarop de container wordt geleegd. Kijk bij veelgestelde vragen voor het schoon en fris houden van uw minicontainer.

Ik ben inwoner van Schiedam

Haal uw container uiterlijk voor 20.00 uur weer op van de inzamelplaats en stal deze op eigen erf.

Uitzondering: wordt uw container voor papier ‘s avonds geleegd door scholen of verenigingen, zet u dan de container uiterlijk om 17.30 uur op de aanbiedplaats.

Ik ben inwoner van Vlaardingen

Haal uw container uiterlijk voor 19.00 uur weer op van de inzamelplaats en stal deze op eigen erf.

Als er geen gebruikelijke aanbiedplaats is, dient u de container aan te bieden:

 • direct voor uw deur bij de stoeprand, als daar geen parkeerplaatsen zijn
 • op de hoek van de straat naast de parkeerplaatsen
 • op gedeeltes in de straat waar geen parkeerplaatsen zijn, maar wel een verbreding van de stoep.

Veelgestelde vragen

 • Hoe houd ik mijn container het beste schoon?

  In mijn lege container zitten nog maden. Hoe kan ik hem het beste schoonmaken?

  Maak de container schoon met kokend water en een scheut azijn of wat groene zeep. Gebruik voor het schoonmaken een bezem, borstel of hogedrukreiniger. Laat de container goed drogen voordat je hem weer gebruikt.

  Ik zie maden in mijn container, en hij wordt voorlopig nog niet geleegd. Wat kan ik eraan doen?

  Klimop, of Hedera, is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om het probleem te bestrijden. Lavendel schijnt ook te helpen: een takje met bloempjes (geen spuitbus met luchtverfrisser) bestrijdt de stank, en ook de maden.

  Hoe voorkom ik stank en maden in mijn gft-container?

  Stankproblemen en broei doen zich vooral voor als de container veel vocht bevat. Daarom is de belangrijkste tip: houd de container droog en schoon.

  Vliegen komen af op etensresten om daar hun eitjes te leggen. Als u deze resten direct verpakt in een krant of in een biologisch afbreekbare afvalzak, maakt u de container minder aantrekkelijk voor vliegen. Zo zal de bak minder snel stinken.

  Op Tips voor schone en frisse containers op onze website vindt u een uitgebreid overzicht van tips om stank en maden in de container te voorkomen en te bestrijden

  Hoe voorkom ik stank en maden in mijn restafvalcontainer?

  Als u afval goed scheidt, blijft de restafvalbak schoon en fris. Er zit dan namelijk niets meer in de container dat stank of maden kan veroorzaken. Goed scheiden betekent: groente-, fruit-, tuinafval en etensresten in de gft-container. Glas, textiel, plastic verpakkingen, drankenkartons en papier brengt u naar het Afval Apart Punt. Goed scheiden is altijd beter voor het milieu. Luiers moeten bij het restafval. Verpak ze in een dichtgeknoopte (luier)zak, dat houdt de container fris en voorkomt maden.

  Hoe zorg ik voor schone en frisse containers?

  Leg een oude krant of stro onderin de containers om het laatste vocht op te nemen. En om aankoeken van afvalresten te voorkomen. Maak de containers regelmatig schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep.