menu

Waar laat ik mijn drankenkartons?

Wist u dat van lege melk-, yoghurt-, water- en vruchtensap pakken prima nieuwe producten te maken zijn? Eierdozen, tissues en keukenrollen bijvoorbeeld. Per gemeente zijn er verschillen in het aanbieden van drankenkartons.

Waar laat ik lege drankenkartons in mijn gemeente?

  • In Schiedam horen drankenkartons in de pmd-container bij een Afval Apart Punt, of in de eigen pmd-kliko.
  • In Rozenburg horen drankenkartons bij het restafval. Door nascheiding wordt het er later weer uitgehaald om te recyclen.
  • In Vlaardingen mogen lege drankenkartons bij het restafval.  Door nascheiding wordt het er later weer uitgehaald om te recyclen.
  • In Capelle aan den IJssel mogen lege drankenkartons in de restafvalcontainer. Samen met plastic- en metaalverpakkingen worden drankenkartons (pmd) er later met nascheiding weer uit gehaald. U mag drankenkartons ook gescheiden inzamelen in een pmd-container, het hoeft niet.

Welke drankenkartons mag ik aanbieden?

  • pakken voor vruchtensappen, water en wijn
  • pakken voor melk, vla en yoghurt
  • pakken voor soep en pastasaus

Geen pakken met inhoud. Graag de drankenkarton eerst plat vouwen en de dop er weer op draaien. Omspoelen is niet nodig.

Van leeg melkpak tot rol keukenpapier

Afval is allang geen afval meer. Gooiden we vroeger alles achteloos weg, nu weten we dat ons afval waardevolle grondstoffen bevat. Ook lege drankenkartons zijn een waardevolle bron van grondstoffen. Zo kan het karton worden gebruikt voor nieuwe papierproducten zoals eierdozen, tissues en keukenrollen. En de plastic en aluminium laagjes van drankenkartons zijn geschikt voor industriële toepassingen en consumentenproducten. Zonde dus om uw lege drankenkartons bij het restafval te gooien!

Tip: vouwwijze drankenkartons

Het slim opvouwen van bijvoorbeeld een pak yoghurt zorgt voor meer ruimte in de verzamelzak of container.

Bron: www.hedra.nl 

Ik woon in Capelle

In Capelle kunt u de drankenkartons weggooien bij het restafval. U mag de drankenkartons ook gescheiden inzamelen in de pmd-container het hoeft niet. De drankenkartons worden er later met nascheiding weer uit gehaald.

Ik woon in Rozenburg

In Rozenburg wordt het plastic-, metalen- en drankverpakkingen huis-aan-huis opgehaald. Raadpleegt u voor de juiste ophaaldata de afvalkalender. Naast de huis aan huis inzameling kunt u in Rozenburg ook uw plastic- en metalenverpakkingsafval en drankenkartons aanbieden in een container voor plastic bij de supermarkten aan de Laan van Nieuw Blankenburg, Molenweg en de Emmastraat. Meer informatie leest u op: www.rotterdam.nl/plastic

Ik woon in Schiedam

In Schiedam kunt u drankenkartons en ook verpakkingen van plastic en metaal enweggooien in de eigen pmd-kliko of in de plasticcontainer bij het Afval Apart Punt. Raadpleeg het AAP-overzicht voor de dichtstbijzijnde container.

Ik woon in Vlaardingen

In Vlaardingen worden drankenkartons niet apart ingezameld. In deze gemeente kunt u de drankenkartons weggooien bij het restafval. De drankenkartons worden er later weer uitgehaald.