Waar laat ik mijn drankenkartons?

Wist u dat van lege melk-, yoghurt-, water- en vruchtensap pakken prima nieuwe producten te maken zijn? Eierdozen, tissues en keukenrollen bijvoorbeeld. Maar dan moeten ze wel gescheiden worden ingeleverd!

In Schiedam, Rozenburg en Capelle aan den IJssel mogen lege drankenkartons ook in de container voor plastic verpakkingsafval. In Vlaardingen en ook in Capelle aan den IJssel mag het bij het restafval en wordt het er later uitgehaald.

Welke drankenkartons mag ik aanbieden?

  • pakken voor vruchtensappen, water en wijn
  • pakken voor melk, vla en yoghurt
  • pakken voor soep en pastasaus

Geen pakken met inhoud. Graag de drankenkarton eerst plat vouwen en de dop er weer op draaien. Omspoelen is niet nodig.

Waar is de dichtstbijzijnde container?

Al uw lege drankenkartons gooit u in de container voor plastic verpakkingsafval in uw wijk. In het overzicht met Afval Apart Punten ziet u welke container voor u het dichtste bij is. In Rozenburg worden plastic-, metalen- en drankenkartonverpakkingen huis-aan-huis opgehaald.

Van leeg melkpak tot rol keukenpapier

Afval is allang geen afval meer. Gooiden we vroeger alles achteloos weg, nu weten we dat ons afval waardevolle grondstoffen bevat. Ook lege drankenkartons zijn een waardevolle bron van grondstoffen. Zo kan het karton worden gebruikt voor nieuwe papierproducten zoals eierdozen, tissues en keukenrollen. En de plastic en aluminium laagjes van drankenkartons zijn geschikt voor industriële toepassingen en consumentenproducten. Zonde dus om uw lege drankenkartons bij het restafval te gooien!

wel en niet lijst drankenkartons en plastic

 

 

 

 

 

 

 

Ik woon in Capelle

In Capelle worden drankenkartons niet apart ingezameld. In deze gemeente kunt u de drankenkartons weggooien bij het restafval. U mag de drankenkartons ook gescheiden inzamelen in een container voor plastic verpakkingsafval, het hoeft niet. De drankenkartons worden er later met nascheiding weer uit gehaald.

Ik woon in Rozenburg

In Rozenburg wordt het plastic-, metalen- en drankverpakkingen huis-aan-huis opgehaald. Raadpleegt u voor de juiste ophaaldata de afvalkalender. Meer informatie vindt u ook op www.rotterdam.nl/plastic.

Ik woon in Schiedam

In Schiedam horen drankenkartons in de plastic container. Raadpleeg het AAP-overzicht voor de dichtstbijzijnde container.

Ik woon in Vlaardingen

In Vlaardingen worden drankenkartons niet apart ingezameld. In deze gemeente kunt u de drankenkartons weggooien bij het restafval. De drankenkartons worden er later weer uitgehaald.