menu

Waar laat ik mijn afgedankte matras?

Is uw oude matras aan vervanging toe? Een oud en afgedankt matras kan volledig worden gerecycled mits deze droog wordt aangeboden. Breng uw oude matras naar de milieustraat of maak een aparte grofvuilafspraak.

Jaarlijks worden ongeveer 1,5 miljoen matrassen afgedankt. Veruit de meeste belanden in de verbrandingsoven. Dat betekent dat zo’n 24.000 ton aan matrasmaterialen verloren gaan. En dat is zonde. Door te recyclen worden de schuimlagen uit de matrassen verwerkt in onder andere ondertapijt, judo- en turnmatten, meubelen en isolatiemateriaal. Het textiel krijgt een tweede leven als poetslap, tas of kleding. Metalen uit de matrassen worden ook opnieuw gebruikt.

Droog matras

Alle ingezamelde matrassen worden bij Irado opgehaald door RetourMatras. Zij zamelen alle soorten en maten matrassen in. De enige voorwaarde voor het recyclingproces is dat de matrassen droog zijn.

Tip: gebruik de (transport-)hoes van uw nieuw aangeschafte matras om uw afgedankte matras in aan te bieden. Zo houdt u deze goed droog.

Brengen naar de milieustraat

U kunt uw afgedankte matras zelf brengen naar de milieustraat. Eventueel kunt u hiervoor gratis een aanhanger huren die beschikbaar is op de milieustraten. Op de milieustraat wordt het matras opgeslagen in speciale containers en aangeboden voor recycling.

Ophalen

Bent u niet in staat om uw afgedankte matras zelf weg te brengen? Maak dan een grofvuilafspraak.

Ik woon in Schiedam

Wilt u uw afgedankte matras laten ophalen, maak dan een grofvuilafspraak. Kiest u hiervoor de optie “IJzer, elektrische apparaten en matrassen”.