menu

Hoe leen ik een Irado-aanhangwagen?

Woont u in Capelle aan den IJssel, Schiedam of Vlaardingen en heeft u zo veel grofvuil dat het niet in de auto past? Leen een aanhangwagen van Irado! Dat kan van maandag tot en met zaterdag.

Heeft u zo veel grofvuil dat het niet allemaal in de auto past? Leen dan een Irado-aanhangwagen bij milieustraat Capelle aan den IJsselmilieustraat Schiedam en milieustraat Vlaardingen. De aanhangwagens zijn open aanhangwagens en ideaal voor het vervoer van grofvuil, grof tuinafval en grote elektrische apparaten. De wagens zijn 2,50 m. lang en 1,30 m breed.

Hoe reserveer ik een Irado-aanhangwagen?

U kunt tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur) bellen met onze klantenservice op telefoonnummer 010-262 1000. U kunt de aanhanger reserveren voor tijdsblokken van twee uur.

Wat kost het lenen van een Irado-aanhangwagen?

Het lenen van onze aanhangwagens is gratis. U betaalt alleen €50 borg die u weer terugkrijgt als u de aanhangwagen intact en binnen 2 uur terugbrengt.

Welke regels gelden voor het gebruik van de Irado-aanhanger?

Als u gebruik wilt maken van onze aanhangers, reserveer dan tijdig telefonisch via onze Klantenservice via 010 262 1000. Als u de aanhangwagen komt ophalen maken we een kopie van uw rijbewijs en vult u een gebruiksovereenkomst in waarmee u akkoord gaat met onze voorwaarden.
De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • U kunt zich legitimeren met een in Nederland geldig rijbewijs
  Bij het aangaan van de bruikleenovereenkomst voor de aanhangwagen, moet u zich kunnen legitimeren met een in Nederland geldig rijbewijs.
 • Uw auto is verzekerd
  Bij het aangaan van deze overeenkomst moet u een geldig verzekeringsbewijs van het trekkend voertuig tonen. Hiervan wordt een kopie gemaakt. Zonder deze kopie wordt de aanhanger niet in gebruik gegeven. De aanhangwagen is verzekerd tegen schade aan de aanhangwagen (casco schade). De lading is niet verzekerd. Het eigen risico voor het gebruik bedraagt € 100,00. In geval van opzet of schuld (met inbegrip van overbelading) en bij verlies of diefstal tijdens de gebruiksperiode blijft u aansprakelijk voor alle schade en de hieruit voortvloeiende kosten. Het in het bezit hebben en houden van de aanhangwagen is voor eigen risico (i.v.m. verlies en diefstal). Vermeldt u wel eventueel gemaakte schade bij terugkomst.
 • U betaalt vooraf borg
  Het gebruik van de aanhangwagen is gratis. U betaalt vooraf en contant €50,00 borg die u terugkrijgt als u de aanhanger onbeschadigd en op tijd terugbrengt. Bent u te laat dan wordt er in eerste instantie €10 per uur van de borg ingehouden. Indien de aanhangwagen wordt teruggebracht zonder bagagenet dan ontvangt u ook uw borg niet retour.
 • U heeft een geldig rijbewijs en extra kentekenplaat
  Op de openbare weg moet de open aanhangwagen een witte GAIK-kentekenplaat dragen met het kenteken van het trekkende voertuig. De medewerkers van Irado hebben geen kentekenplaten en kunnen deze ook niet maken. Om een Irado-aanhangwagen te mogen gebruiken, heeft u een geldig rijbewijs nodig. Voor informatie hierover verwijzen wij naar de informatie op de website van Rijkswaterstaat waarin staat welk rijbewijs u nodig heeft om voertuig met aanhanger te besturen.
 • U weet wat u mag vervoeren
  U mag geen bouw- of sloopmaterialen vervoeren in de aanhangwagens, zoals gipsplaten, grind, zand en steen in zakken of los.  Hiervoor is de aanhanger niet geschikt, schaf hiervoor een Big Bag aan bij Irado. Vervoert u toch deze bouw- en sloopmaterialen dan krijgt u uw borg niet terug en wordt eventuele schade aan de aanhangwagen aan u doorberekend. Hetzelfde geldt voor de schoonmaakkosten van de aanhangwagen.
 • U weet hoe u materialen veilig vervoert
  Bij de open aanhangwagen bent u verplicht een bagagenet te gebruiken. U krijgt dit net bij de aanhanger geleverd en u gebruikt het om uw lading af te dekken. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete. Het gebruik van het bagagenet is bij de borg inbegrepen.

Ik heb een vraag

Heeft u nog vragen over het gebruik van onze aanhangwagens, neem dan contact op, of bel voor een afspraak onze Klantenservice op 010 – 262 1000.

Ik woon in Capelle aan den IJssel

Tip: Stichting Capelle Werkt haalt gratis oud ijzer, wit- en bruingoed op.

Veelgestelde vragen

 • Grofvuil ophalen

  Waarom kan ik op korte termijn geen grofvuilafspraak maken?

  Als uw grofvuil wordt opgehaald, komt al het afval in één perswagen. Op de milieustraat zijn veel meer scheidingsmogelijkheiden. Gemeenten hebben wachttijden ingesteld te stimuleren dat inwoners het grofvuil eerst zelf wegbrengen naar de milieustraat.

  De wachttijd verschilt per gemeente. In Vlaardingen is de minimale wachttijd voor het maken van een grofvuilafspraak één week. Voor inwoners van de gemeente Schiedam is dat twee weken. Pas dan kunt u uw eerstkomende grofvuilafspraak inplannen. Wilt u eerder uw grofvuil kwijt, dan kunt dit dus altijd zelf brengen naar de milieustraat in uw gemeente. Eventueel door gebruik te maken van onze gratis leenaanhanger.

   

  Wordt mijn grofvuil meegenomen als het afwijkt van de aanbiedregels?

  Al het grofvuil dat wij ophalen na het maken van uw grofvuilafspraak wordt handmatig door onze beladers in de grofvuilwagen gegooid. Vanuit de Arbo-wetgeving zijn voor onze medewerkers richtlijnen opgesteld voor maximale belasting per persoon voor afmetingen en gewicht. De 30 kilogram maximum gewicht en 1,50 meter lengte zijn richtlijnen. Wanneer uw grofvuil deze richtlijnen niet te ver overschrijdt, wordt uw grofvuil volgens afspraak meegenomen.