menu

Ik heb last van ongedierte

Heeft u last van ongedierte in en rond uw huis? Irado helpt u deskundig en doeltreffend bij het bestrijden van alle soorten plaagdieren.

Er zijn veel soorten ongedierte. Iedere soort vraagt om een eigen aanpak. En ook de gezondheidsrisico’s verschillen per plaagdier. Heeft u last van ongedierte, zoals ratten, muizen, kakkerlakken of wespen? Irado helpt u deskundig, doeltreffend en verantwoord bij het bestrijden van alle soorten plaagdieren in en rond uw huis.

Ik weet niet zeker van welk plaagdier ik last heb

Om u goed te kunnen helpen, is het belangrijk te weten van welk soort ongedierte u last heeft. Als u de dieren heeft gezien, is het makkelijk. Maar soms ervaart u alleen de overlast, zoals uitwerpselen en knaagschade. Weet u niet zeker met welk plaagdier u te maken heeft? Lees de beschrijvingen van de meest voorkomende soorten plaagdieren, en misschien herkent u uw plaagdier.

Wat kan ik doen om ongedierte te voorkomen?

Liever voorkomt u ongedierte. Dat kan al met een paar eenvoudige handelingen, zoals etensresten en afval goed opruimen, uw huis regelmatig te luchten en gaten en kieren te dichten.

Wat doet Irado voor mij?

Irado is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven en staat garant voor verantwoorde, diervriendelijke bestrijdingsmethodes. Als u last heeft van ongedierte is het belangrijk om snel in te grijpen

Ik wil contact met een ongediertebestrijder

Vul daarvoor het formulier ongedierte in. Onze specialisten in ongediertebestrijding nemen vervolgens telefonisch contact met u op.

Ik heb een vraag

Woont u in Rozenburg, Schiedam of Vlaardingen of Capelle aan den IJssel? Raadpleegt u dan de gemeente specifieke informatie over ongediertebestrijding door Irado in uw gemeente. Neemt u anders contact op met onze klantenservice.

Ik woon in Capelle aan den IJssel

Heeft u last van ongedierte in en rond uw woning? Irado helpt u deskundig en doeltreffend bij het bestrijden van alle soorten plaagdieren. Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op. Aan de bestrijding van ongedierte zijn kosten verbonden.

Ik woon in Rozenburg

Heeft u last van ongedierte in en rond uw woning? Irado helpt u deskundig en doeltreffend bij het bestrijden van alle soorten plaagdieren. Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op. Aan de bestrijding van ongedierte zijn kosten verbonden.

Ik woon in Schiedam

Heeft u last van ratten? In de buitenruimte of in en om uw woning? Neemt u dan contact met ons op via het formulier ongedierte. Aan de bestrijding van ratten zijn voor u geen kosten verbonden.

Heeft u verder nog vragen over ongediertebestrijding bij woning of in de buitenruimte? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op. Aan de bestrijding van ongedierte (met uitzondering van ratten) zijn kosten verbonden.

Ik woon in Vlaardingen

Heeft u last van ratten? In de buitenruimte of in en om uw woning? Neemt u dan contact met ons op via het formulier ongedierte. Aan de bestrijding zijn voor u geen kosten verbonden.

Heeft u last van wespen in de buitenruimte én levert dit gevaar op voor de omgeving? Meldt u dit dan direct bij de gemeente Vlaardingen.

Heeft u nog meer vragen over ongediertebestrijding in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op. Aan de bestrijding van overig ongedierte zijn kosten verbonden.

Veelgestelde vragen

 • Ratten in mijn buurt

  Waar kan ik rattenoverlast melden?

  Samen kunnen we al veel doen om de overlast van ratten te voorkomen. Signaleert u ondanks alle maatregelen toch een bruine rat, meldt u dit dan bij:

  Ik woon in Schiedam:

  Neem contact op met het contactcentrum van de gemeente Schiedam: 14010. Zij informeren Woonplus en Irado Plaagdierbeheersing voor vervolgacties. Team Toezicht en Handhaving/LBB van de gemeente Schiedam houdt toezicht op het schoonhouden van de buitenruimte en is bevoegd om controles uit te voeren en in sommige gevallen een boete op te leggen.

  Ik woon in Vlaardingen en Rozenburg:

  Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Ik woon in Capelle aan den IJssel:

  Het gebruik van gif is wettelijk niet meer toegestaan. De gemeente en Irado werken aan de aanpak van ratten. Irado ruimt de rommel rondom containers op. Daarnaast huurt de gemeente een bedrijf in voor de bestrijding van ongedierte zoals ratten en muizen. De gemeente laat rattenvallen plaatsen en controleert deze. Ook plaatst de gemeente borden met “niet voederen” bij sloten, singels en dierenparkjes om voedselresten in de buitenruimte tegen te gaan. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Capelle: Help mee voorkomt ratten in uw buurt

  Wat doet de gemeente om rattenoverlast te voorkomen?

  Ik woon in Schiedam:

  De gemeente Schiedam, Woonplus en Irado werken nauw samen in de aanpak van ratten. Met voorlichting over hygiëne en wering. Het gebruik van gif is vanwege wettelijke regelgeving niet toegestaan en daarom zijn rattenvallen geplaatst die dagelijks worden geïnspecteerd. Als er geen voedsel op straat ligt dan zal de rat eerder gebruik maken van de val. De groene beplanting in de buitenruimte wordt regelmatig gesnoeid en overmatig plantengroei verwijderd, zodat wordt voorkomen dat de rat een beschutte plek heeft om te nestelen en zich voort te planten. Bekijk hier de informatiefolder.

   

  Ik woon in Capelle aan den IJssel:

  Het gebruik van gif is wettelijk niet meer toegestaan. De gemeente en Irado werken aan de aanpak van ratten. Irado ruimt de rommel rondom containers op. Daarnaast huurt de gemeente een bedrijf in voor de bestrijding van ongedierte zoals ratten en muizen. De gemeente laat rattenvallen plaatsen en controleert deze. Ook plaatst de gemeente borden met “niet voederen” bij sloten, singels en dierenparkjes om voedselresten in de buitenruimte tegen te gaan. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Capelle: Help mee voorkom ratten in uw buurt.

  Ik woon in Vlaardingen en Rozenburg:

  Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Wat kan ik doen om ratten te voorkomen?

  De meest effectieve manier om bruine ratten te voorkomen, is om de omgeving zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat er geen rommel, vuilnis en etensresten mag rondslingeren op straat:

  • geen etensresten laten liggen in en om uw woning! Strooi dus geen brood voor de vogels, gooi geen eten of etensresten op straat, en knoei geen voer of ruim het direct op.
  • Gebruik ook altijd een afvalbak of huisvuilcontainer! Scheidt uw afval goed breng dit naar een Afval apart punt of milieu-eiland in uw wijk. Staat er een verzamelcontainer voor gft in uw straat, gooi daarin dan uw voedselresten weg. Zet geen afval naast de container en houdt het binnen tot de vuilnisman langskomt. Verpak uw afval goed.
  Wat voor soort ratten zijn in mijn wijk?

  De bruine rat is 20 tot 30 centimeter lang, stompe snuit, korte staart, kleine oren en grijsbruine vacht. De bruine rat is altijd op zoek naar eten, zoals vlees, etensresten en afval. Hij verstopt zich het liefst daar waar hij het makkelijkst eten kan vinden. En nestelt zich in riolen,  in kelders en onder gebouwen. Hij graaft holen en vermenigvuldigt zich daar snel. Een vrouwtje kan tijdens haar leven wel honderd jongen krijgen.

  Wat zijn de risico’s van ratten?

  De (bruine) rat is een berucht plaagdier. Met hun geknaag maken ze veel schade aan gebouwen, kabels, leidingen, verpakkingsmateriaal en voedselvoorraden. En kan bovendien verzakking ontstaan. Maar wat misschien nog wel gevaarlijker is; ratten verspreiden via hun speeksel en uitwerpselen ernstige ziektes.