menu

Ik heb last van duiven

Heeft u last van duiven? De professionele ongediertebestrijders van Irado helpen u snel en verantwoord bij de bestrijding van deze en andere soorten ongedierte.

(Stads)duiven kunnen veel overlast veroorzaken. Het zwavelzuur in hun poep tast zandsteen, stucwerk, metalen, hout en andere gevelmaterialen aan. Niet alleen hun uitwerpselen zijn vervelend, ook hun nesten verstoppen goten afvoeren en zijn een bron van insectenplagen. En de duiven zelf dragen ook ongedierte en ziektekiemen met zich mee. Kortom u ziet duiven liever gaan dan komen.

Hoe herken ik duiven?

In Nederlandse steden veroorzaakt de stadsduif veel overlast. Deze stadsduif is ongeveer 32 centimeter groot en een nakomeling van de verwilderde rotsduif.

Waar maken duiven hun nest?

Duiven nestelen graag op hoge, droge plaatsen zoals balkons, onder dakpannen en in gevels van gebouwen.

Hoe kan ik duiven voorkomen?

De beste manier om duiven te weren, is het hen zo moeilijk mogelijk te maken zich te nestelen. Dat kan door duivennetten, -pinnen of –spandraad te plaatsen op balkons en gevels. En zorg dat duiven geen voedsel vinden. Sluit afvalemmers goed af en voer de duiven niet.

Wat kan ik zelf doen aan overlast van duiven?

Heeft u last van duiven? Bestrijden van duiven is wettelijk verboden. Er zijn wel verschillende manieren om duiven te weren. De ervaring leert dat duiven hardnekkig zijn en dat professionele wering veelal de beste manier is.

Wat kan Irado voor mij doen?

Kiest u liever voor een professionele aanpak? Wij plaatsen netten, pinnen en spandraad om de duiven te weren. Meld uw overlast altijd. Onze specialisten in ongediertebestrijding nemen vervolgens telefonisch contact met u op om de situatie in te schatten en, in overleg met u, een verantwoorde oplossing te bieden. Hiervoor rekenen wij een vergoeding. De kosten hangen af van de situatie.

Ik wil een offerte aanvragen

Heeft u vragen over ongediertebestrijding en -preventie bij uw bedrijf, school of instelling? Of wilt u een offerte aanvragen? U kunt Irado ook bellen 010 – 631 5060 of mailen.

Ik heb een vraag

Heeft u vragen over ongediertebestrijding? De mogelijkheden voor inwoners verschillen per gemeente. Woont u in Rozenburg, Schiedam of Vlaardingen, selecteert u dan uw gemeente (in het menu links) voor gemeentespecifieke informatie. Neemt u anders contact op met onze klantenservice.

Ik ben inwoner van Rozenburg

Heeft u nog vragen over de bestrijding van duiven rondom uw woning? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Schiedam

Heeft u nog vragen over de bestrijding van duiven in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Schiedam via telefoonnummer 14010 of gebruik dit formulier. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Vlaardingen

Heeft u nog vragen over de bestrijding van duiven in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.