menu

Ik heb last van kakkerlakken

Heeft u last van kakkerlakken? De professionele ongediertebestrijders van Irado helpen u snel en verantwoord bij de bestrijding van deze en andere soorten ongedierte.

Kakkerlakken komen niet heel vaak voor in Nederland. Maar als u ze aantreft, wilt u er liefst zo snel mogelijk vanaf! De ziektekiemen die kakkerlakken bij zich dragen en via hun uitwerpselen verspreiden zijn schadelijk.

Hoe herken ik een kakkerlak?

Kakkerlakken houden niet van licht en laten zich daarom overdag meestal niet zien. Kakkerlakken zijn platte, kruipende, meestal lichtbruine insecten met lange voelsprieten. In Nederland hebben we meestal te maken met de Duitse kakkerlak.

Waar verstoppen kakkerlakken zich?

Kakkerlakken leven in warme, vochtige ruimtes waar voldoende voedsel aanwezig is. Vooral keukens, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, restaurants, bakkerijen, overdekte zwembaden en dierentuinen komen kakkerlakken veel voor. Maar dus ook bij mensen thuis. Eenmaal binnen, planten ze zich voort en verspreiden zich zo gemakkelijk door het gehele gebouw. Een leidingdoorgang of een gat in de voeg van een muur is voldoende.

Hoe kan ik kakkerlakken voorkomen?

De beste manier om kakkerlakken te weren, is door uw huis of pand en dat van uw buren (en vooral de keuken) zeer schoon te houden. Laat ‘s nachts nergens water staan of vochtige doekjes liggen. Beperk de verspreidingsmogelijkheden van de kakkerlakken door kieren en spleten te dichten en ventilatieopeningen te voorzien van kunststof roosters of een nylonkousje.

Wat kan ik zelf doen aan overlast van kakkerlakken?

We adviseren u niet zelf kakkerlakken te bestrijden. Neem hiervoor contact op met de ongediertebestrijders van Irado.

Wat kan Irado voor mij doen?

Kiest u liever voor een professionele aanpak? Onze ongediertebestrijders spuiten gel in naden en kieren en plaatsen lokdozen met gel. Dus meld uw overlast altijd. Onze specialisten in ongediertebestrijding nemen vervolgens telefonisch contact met u op om de situatie in te schatten en, in overleg met u, een verantwoorde oplossing te bieden. Hiervoor rekenen wij een vergoeding. De kosten hangen af van de situatie.

Ik wil een offerte aanvragen

Heeft u vragen over ongediertebestrijding en -preventie bij uw bedrijf, school of instelling? Of wilt u een offerte aanvragen? U kunt Irado ook bellen 010 – 631 5060 of mailen.

Ik heb een vraag

Heeft u vragen over ongediertebestrijding? De mogelijkheden voor inwoners verschillen per gemeente. Woont u in Rozenburg, Schiedam of Vlaardingen, selecteert u dan uw gemeente in het menu (links) voor gemeentespecifieke informatie. Neemt u anders contact op met onze klantenservice.

Ik ben inwoner van Rozenburg

Heeft u nog vragen over kakkerlakken in uw woning? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Ik ben inwoner van Schiedam

Heeft u nog vragen over kakkerlakken in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Schiedam via telefoonnummer 14010 of gebruik dit formulier. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Vlaardingen

Heeft u nog vragen over kakkerlakken in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.