menu

Ik heb last van mieren

Heeft u last van mieren? De professionele ongediertebestrijders van Irado helpen u snel en verantwoord bij de bestrijding van deze en andere soorten ongedierte.

Vooral in de zomer veroorzaken mieren overlast. In lange optochten vinden ze door open deuren en ramen gemakkelijk hun weg naar ons voedsel. Mieren dragen bacteriën bij zich en zijn daardoor niet alleen hinderlijk, maar ook onhygiënisch.

Hoe herken ik een mier?

De meeste mieren zijn zwart of bruin, hebben een in drieën verdeeld lichaam, drie paar poten en voelsprieten op hun kop. In de zomer zien we ook vaak mieren met vleugels: dit wordt de bruidsvlucht genoemd waarbij de nieuwe koninginnen worden bevrucht. De meest voorkomende mier is de tuinmier.

Tegenwoordig zien we de uit Egypte overgekomen faraomier ook veel. Dit circa 1 millimeter kleine geelbruine miertje is een vleeseter. Faraomieren eten insecten maar kunnen ook aangetrokken worden door wondjes bij mensen en vormen zo een gevaar voor uw gezondheid.

Waar hebben mieren hun nest?

Mierennesten zitten meestal buitenshuis in zandgrond, onder straattegels of aangekochte bloempotten. De nesten van de faraomieren zijn bijna niet te vinden. En let op: mieren verplaatsen hun nest.

Hoe kan ik mieren voorkomen?

De beste manier om mieren te weren, is door levensmiddelen te bewaren in goed afgesloten potten of bussen. Maar ook door ’s nachts geen vuile vaat te laten staan en uw afvalemmer of container goed af te sluiten.

Wat kan ik zelf doen aan overlast van mieren?

Heeft u last van mieren? Dan kunt u kiezen voor zelf bestrijden. Er zijn verschillende soorten bestrijdingsmiddelen te krijgen. Wij adviseren deze bij de nestingang te gebruiken en liefst buitenshuis. Lees voor het gebruik altijd goed de handleiding en pas op met kleine kinderen, huisdieren en bijen. Bijen eten dit middel ook op en sterven vervolgens. De faraomier is niet zelf te bestrijden.

Wat kan Irado voor mij doen?

Kiest u liever voor een professionele aanpak? Meld uw overlast altijd. Onze specialisten in ongediertebestrijding nemen vervolgens telefonisch contact met u op om de situatie in te schatten en, in overleg met u, een verantwoorde oplossing te bieden. Hiervoor rekenen wij een vergoeding. De kosten hangen af van de situatie.

Ik wil een offerte aanvragen

Heeft u vragen over ongediertebestrijding en -preventie bij uw bedrijf, school of instelling? Of wilt u een offerte aanvragen? U kunt Irado ook bellen 010 – 631 5060 of mailen.

Ik heb een vraag

Heeft u vragen over ongediertebestrijding? De mogelijkheden voor inwoners verschillen per gemeente. Woont u in Rozenburg, Schiedam of Vlaardingen, selecteert u dan uw gemeente in het menu (links) voor gemeentespecifieke informatie. Neemt u anders contact op met onze klantenservice.

Ik ben inwoner van Rozenburg

Heeft u nog vragen over ongediertebestrijding in uw woning? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Schiedam

Heeft u nog vragen over ongediertebestrijding in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Schiedam via telefoonnummer 14010 of gebruik dit formulier. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Vlaardingen

Heeft u nog vragen over ongediertebestrijding in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.