menu

Ik heb last van muizen

Heeft u last van muizen? Irado helpt u met verantwoorde en effectieve bestrijding van dit ongedierte.

Knaagschade aan verpakte levensmiddelen, textiel, papier, leidingen en kabels. Dat is de zichtbare overlast die muizen veroorzaken. Maar wat u niet ziet, is dat ze ook nog eens ziektekiemen verspreiden en zo voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Als u last heeft van muizen, wilt u dus zo snel mogelijk van ze verlost zijn. De ongediertebestrijders van Irado helpen u graag.

Hoe herken ik een muis?

De meest voorkomende muizen zijn de huismuis, de bosmuis en de spitsmuis.

  • Huismuis: een kleine muis met een lange staart.
  • Bosmuis: verzamelt allerlei materialen, zoals boutjes, doppen, draadjes en schroefjes ed. en wordt daarom ook wel de ‘bouwvakker’ genoemd.
  • De huismuis en de bosmuis gaan vooral zoek naar granen, noten, peulvruchten, vettige producten en producten met een hoog suikergehalte.
  • Spitsmuis heeft een spitse snuit en grote oren. Deze muis geeft veel stankoverlast, omdat deze muis zijn grote keutels op een hoop achterlaat. De spitsmuis is een vleeseter en eet graag wormen en insecten.

Muizen richten vooral knaagschade aan, laten uitwerpselen achter en buiksmeer op veel belopen plekken.

Waar verstoppen muizen zich?

Muizen kunnen zich heel goed aanpassen aan hun omgeving en zich overal verstoppen. Ze zijn uitstekende klimmers, kunnen goed springen en reageren heel snel in gevaarlijke situaties. Meestal verstoppen muizen zich onder vloeren, achter plinten, op zolder, boven (verlaagde) plafonds, of achter en onder opgeslagen spullen.

Hoe kan ik muizen voorkomen?

De beste manier om muizen uit uw huis te weren, is door gaten en kieren af te dichten met staalwol. Voor ventilatieopeningen plaatst u muizenroosters. En zorg dat u voedsel(resten) – muizen zijn dol op chocolade – goed opbergt en uw vuilnisbak goed afgesloten is.

Wat kan ik zelf doen aan overlast van muizen?

U kunt zelf de strijd aangaan met muizen, maar uitsluitend binnenshuis. Wij raden altijd aan eerst te bestrijden en dan pas muiswerende maatregelen te treffen. Bestrijden van de huismuis en de bosmuis doet u door klemmen te plaatsen met pindakaas als lokmiddel of door muizenkorrels op basis van biociden te gebruiken, deze kunt u bij het milieustraat kopen. Let in beide gevallen op met kleine kinderen en huisdieren! De spitsmuis is niet te bestrijden met korrels. Hier kunt u beter spek in de klemmen plaatsen.

Wat kan Irado voor mij doen?

Kiest u liever voor een professionele aanpak? Meld uw overlast altijd. Onze specialisten in ongediertebestrijding nemen vervolgens telefonisch contact met u op om de situatie in te schatten en, in overleg met u, een verantwoorde oplossing te bieden. Hiervoor rekenen wij een vergoeding. De kosten hangen af van de situatie.

Ik wil een offerte aanvragen

Heeft u vragen over ongediertebestrijding en -preventie bij uw bedrijf, school of instelling? Of wilt u een offerte aanvragen? U kunt Irado ook bellen 010 – 631 5060 of mailen.

Ik heb een vraag

Heeft u vragen over ongediertebestrijding? De mogelijkheden voor inwoners verschillen per gemeente. Woont in Rozenburg, Schiedam of Vlaardingen, selecteert u dan uw gemeente in het menu (links) voor gemeentespecifieke informatie. Neemt u anders contact op met onze klantenservice.

Ik ben inwoner van Rozenburg

Heeft u nog vragen over de bestrijding van muizen in uw woning? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Schiedam

Heeft u nog vragen over de bestrijding van muizen in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Schiedam via telefoonnummer 14010 of gebruik dit formulier. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Vlaardingen

Heeft u nog vragen over de bestrijding van muizen in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.