menu

Ik heb last van zilvervisjes

Heeft u last van zilvervisjes of papiervisjes? De professionele ongediertebestrijders van Irado helpen u snel en verantwoord bij de bestrijding van deze en andere soorten ongedierte.

Zilvervisjes en papiervisjes komen veel voor in woningen. Het is belangrijk te weten van welke van de twee u last heeft vanwege. Het zilvervisje is lastig te bestrijden. Het papiervisje kan veel schade aanrichten. De verzamelnaam voor deze ongedierte is franjestaart.

Hoe herken ik zilvervisjes en papiervisjes?

Zilvervisjes en papiervisjes zijn kruipende, zilverachtig glanzende insecten. Ze lijken op elkaar, maar verschillen in hun voorkeur voor specifieke temperatuur en vochtigheid. Papiervisjes kunnen veel schade veroorzaken in warme, goed geïsoleerde woningen, terwijl de aanwezigheid van zilvervisjes juist wijst op vochtige plekken in huis. Beide soorten kunnen tegelijk voorkomen. Door te achterhalen waar de franjestaarten zich verstoppen herkent u het zilvervisje of papiervisje.

Waar verstoppen zilvervisjes en papiervisjes zich?

  • Zilvervisjes komen voornamelijk voor op vochtige plaatsen binnenshuis, bijvoorbeeld bij water- en afvoerleidingen, in aanrechtkastjes en in de badkamer.
  • Papiervisjes kruipen graag achter het behang en zoeken warme plekken op, bij de cv-ketel bijvoorbeeld, maar ook achter plinten, onder vloerbedekking en in boekenkasten.

Hoe kan ik zilvervisjes en papiervisjes voorkomen?

De beste manier om zilvervisjes en papiervisjes te weren, is door naden en kieren goed af te dichten met kit.

  • Zilvervisjes: Houd de vochtigheid in huis laag door goed te ventileren en droog te stoken: verwarming op 24 – 25 graden en de ramen open.
  • Papiervisjes: Houd de temperatuur in huis laag door goed te ventileren. Let op kasten of holle ruimtes waar cv-leidingen doorheen lopen, deze kunnen warmer zijn dan de omgeving en daarmee een prettige plek voor papiervisjes. En voorkom een langdurige opslag van boeken.

Wat kan ik zelf doen aan overlast van zilvervisjes en papiervisjes?

Heeft u last van zilvervisjes en/of papiervisjes? Dan kunt u kiezen voor zelf bestrijden. Er zijn verschillende soorten bestrijdingsmiddelen te krijgen. Wij adviseren voor gebruik altijd goed de handleiding te lezen en op te passen met kleine kinderen en huisdieren!

Wat kan Irado voor mij doen?

Kiest u liever voor een professionele aanpak? Bestrijden van zilvervisjes is bijna niet mogelijk. We bestrijden deze tot een beheersbaar niveau. Papiervisjes zijn prima te bestrijden met lokdoosjes. Meld uw overlast altijd. Onze specialisten in ongediertebestrijding nemen vervolgens telefonisch contact met u op om de situatie in te schatten en, in overleg met u, een verantwoorde oplossing te bieden. Hiervoor rekenen wij een vergoeding. De kosten hangen af van de situatie.

Ik wil een offerte aanvragen

Heeft u vragen over ongediertebestrijding en -preventie bij uw bedrijf, school of instelling? Of wilt u een offerte aanvragen? U kunt Irado ook bellen 010 – 631 5060 of mailen.

Ik heb een vraag

Heeft u vragen over ongediertebestrijding? De mogelijkheden voor inwoners verschillen per gemeente. Woont u in Rozenburg, Schiedam of Vlaardingen, selecteert u dan uw gemeente in het menu (links) voor gemeentespecifieke informatie. Neemt u anders contact op met onze klantenservice.

Ik ben inwoner van Rozenburg

Heeft u nog vragen over de bestrijding van zilvervisjes en/of papiervisjes in uw woning? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Schiedam

Heeft u nog vragen over de bestrijding van zilvervisjes en/of papiervisjes in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Schiedam via telefoonnummer 14010 of gebruik dit formulier. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ben inwoner van Vlaardingen

Heeft u nog vragen over de bestrijding van zilvervisjes en/of papiervisjes in uw woning of in de buitenruimte? Neem contact op met onze klantenservice via dit formulier of telefoonnummer 010 – 262 1000. Onze ongediertebestrijders nemen zo snel mogelijk contact met u op.