Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Hoeveel papier gooi je weg?

Zeg NEE tegen ongevraagd papier en plak een NEE|NEE-sticker of NEE|JA-sticker op de brievenbus.

Elke week ontvang je flink wat papier in de brievenbus. Dat zijn reclamefolders en huis-aan-huiskranten waar geen adres op staat en waar je vaak niet om hebt gevraagd. En die je vaak ongelezen weggooit. Elke folder die je weggooit is zonde voor het milieu; vanwege het onnodige papiergebruik. En vanwege het maken, vervoeren en bezorgen van de folders en kranten. Met een sticker op de brievenbus ga je deze verspilling tegen.

Plak je mee?

Plak een sticker op de brievenbus als je geen reclamefolders of huis- aan-huiskranten (meer) wilt ontvangen. Met een NEE|NEE-sticker op de brievenbus ontvang je voortaan geen folders en huis-aan-huiskranten meer. Wil je geen folders, maar nog wel de huis-aan-huiskranten ontvangen? Plak dan de NEE|JA-sticker op de brievenbus.

Gratis brievenbussticker

Om je te helpen kun je gratis een brievenbussticker afhalen. Je kunt de brievenbussticker NEE|NEE of NEE|JA ook ophalen bij het gemeentehuis. Ze zijn gratis en altijd op voorraad.

Plak je geen sticker?

Als je geen sticker plakt, blijf je alle folders en huis-aan-huiskranten in de brievenbus ontvangen. Ben je klaar met lezen? Gooi dan de folders en kranten in de papiercontainer. De plastic hoes waar de folders in zit mag bij het restafval.

Wel reclamefolders lezen?

Tip

Als alternatief voor een papieren folder in de brievenbus kun je de meeste reclamefolders en kranten ook op internet vinden. Bijvoorbeeld op Folderz.nl, Reclamefolder.nl (ook als app), Voordeelmuis.nl en Spotta.nl (ook als app).