Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Afvalpas voor de milieustraat aanvragen

Om de milieustraat in Capelle te bezoeken heb je een afvalpas nodig. Neem de afvalpas altijd mee als je de milieustraat bezoekt.

Een tweede extra pas aanvragen is niet mogelijk. Is de pas stuk of ben je afvalpas kwijt, dan kun je een nieuwe afvalpas aanschaffen.

Neem een geldig legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs) mee, en een poststuk waar je naam en adres op staan. De afvalpas voor de milieustraat is gratis als je deze binnen 3 maanden na de verhuizing aanvraagt. Vraag je de pas later aan of ben je de afvalpas kwijt? Dan worden er kosten berekend.

Met de afvalpas naar de restafvalcontainer

In verschillende buurten in Capelle aan den IJssel zijn de restafvalcontainers afgesloten. Alleen bewoners in de directe omgeving van deze restafvalcontainers hebben een afvalpas nodig om de containers te openen om restafval in weg te gooien. Deze Capellenaren hebben met de afvalpas voor de milieustraat ook toegang tot de milieustraat. Je hebt dus maar één afvalpas nodig.

Milieupas voor bedrijven

Bedrijven kunnen een milieupas aanvragen om bedrijfsafval weg te brengen naar de milieustraat. De milieupas kun je hier aanvragen.