Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Via Byewaste ophaalservice aan huis voor boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel

Heb je nog boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed, textiel of andere kleine gebruiksvoorwerpen in huis liggen die je niet meer gebruikt? Vaak verdwijnen deze spullen bij het restafval, terwijl we deze afgedankte spullen nog prima kunnen hergebruiken. Of kunnen recyclen. In verschillende wijken in Capelle komen we deze spullen gratis thuis ophalen.

De aangeboden boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel worden hergebruikt via kringloopwinkel Het Goed. Spullen die niet meer hergebruikt kunnen worden gaan naar de milieustraat van Irado om aan te bieden voor recycling. Startup en milieuorganisatie Byewaste heeft een handige app ontwikkeld om een ophaalafspraak te maken. Jouw afgedankte spullen zijn zo altijd grondstof voor nieuwe materialen. Daarmee verminderen we de hoeveelheid restafval in Capelle.

Voordelen
 • nog bruikbare spullen krijgen een nieuw leven
 • recycling van materialen
 • beter voor het milieu
 • inzameling huis-aan-huis

Zo werkt de ophaalservice:

 1. Download de Byewaste-app uit de appstore (voor iOs/Apple, of Android)
 2. Stop de spullen die je kwijt wilt in een eigen doos of plastic zak, sluit/knoop deze goed dicht
 3. Plak de sticker erop
 4. Kies in de Byewaste-app de datum en tijd voor het gratis afhaalmoment
 5. Zet de doos of zak op de geplande dag en tijd buiten bij de voordeur. Hiervoor hoef je niet thuis te blijven.
Let op!

Dit initiatief vindt op dit moment plaats in de wijken Schenkel, Capelle West, Fascinatio, ‘s-Gravenland, Middelwatering en Oostgaarde. 

In de loop van 2022 wordt uitgebreid naar overige gebieden in Capelle.

Het aanbieden van de afgedankte boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel gaat via een app: Byewaste.

De Byewaste-app is te downloaden via de appstores voor iOs en Android.

Download hier:
app_store_badge play_store_badge

Via de Byewaste-app maak je een afspraak voor de ophaalservice aan huis.

Het aanbieden van uw afgedankte spullen gaat via een app: Byewaste. Deze is te downloaden in de appstores voor iOS en Android. In de Byewaste-app kiest u een geschikt ophaalmoment voor de afhaalservice aan huis.

Sorteer de spullen die opgehaald moeten worden en stop deze per categorie in een aparte doos of tas. Plak één van de stickers die bij deze brief zitten erop om aan te geven wat voor spullen u aanbiedt. Plaats uw doos of tas met spullen erin op de ophaaldag voor de deur, zodat kringloopwinkel Het Goed deze kan ophalen. Hiervoor hoeft u niet thuis te blijven.

Afgedankte oude boeken, kleine elektrische apparaten, textiel en speelgoed. In goede of slechte staat: ook spullen die niet meer werken mag je aanbieden.

 • Kleine elektrische apparaten:
  • met stekker: zoals stofzuiger, koffiemachine, LCD-scherm, computer, haardroger/föhn, blender/keukenmachine, keramische kookplaten, strijkijzer, afstandsbedieningen, en kabels
  • met batterij: zoals scheerapparaten, gamespullen, fotocamera, afstandsbediening, tandenborstel
  • Niet: grote elektrische apparaten, zoals televisie, wasmachine, koelkast, vriezer etc.
 • Textiel: Schone en droge kledingstukken en andere textielwaren (zoals: T-shirts, blouses, broeken, schoenen, riemen, lakens, kussenslopen, beddengoed, etc.)
 • Mix: Kleine voorwerpen die u voorheen naar kringloopwinkel Het Goed zou brengen (zoals: boeken, magazines, speelgoed, keukengerei, woondecor, sport- en babyartikelen, etc.)

We nemen niet mee: klein chemisch afval, zoals verfblikken, medicijnen en naalden, vervuilde spullen, bedrijfsafval, restafval en grofvuil, glas en aardewerk. Deze kun je zelf wegbrengen naar de milieustraat. Voor grofvuil kun je een grofvuilafspraak maken bij Irado.

Wanneer je de laatste stickers van het stickervel hebt gebruikt, vind je vanzelf nieuwe stickers in de brievenbus. Je kunt ook een nieuw stickervel ophalen bij kringloopwinkel Het Goed (adres: Kanaalweg 49, 2903 LR).

De gemeente Capelle aan den IJssel en Irado werken samen met kringloopwinkel Het Goed en startup milieuorganisatie Byewaste om te voorkomen dat bruikbare spullen in het restafval belanden. Spullen die hergebruikt, of op de juiste manier gerecycled kunnen worden zouden anders in de verbrandingsoven belanden. En dat is zonde voor het milieu. Door ze een tweede leven te geven winnen we grondstoffen terug en verminderen we de hoeveelheid restafval. Dat is winst voor het milieu.

ophaalservice byewaste-app_Capelle
Download

Download hier de Byewaste-app voor iOs (Apple) en Android:

app_store_badge

play_store_badge

Veel gestelde vragen

Sommige mensen hebben wat problemen met de app, de meest voorkomende oplossingen zijn:

 • controleer de naam van de stad: (schrijf de hele naam): Capelle aan den IJssel
 • schrijf de postcode zonder spaties: voorbeeld “2609BB”
 • controleer de naam van de straat: (soms is er een kleine spelfout).

Als het probleem aanhoudt, willen we graag weten wanneer het probleem is ontstaan: bij het downloaden van de app, bij het openen van de app, bij het aanmaken van een account, of bij het inplannen van een ophaalverzoek? Je kunt dit mailen naar info@irado.nl, dan nemen wij contact op met Byewaste.

 • Download de Byewaste-app uit de app-store (Android en iOs)
 • Stop de spullen die je kwijt wilt in een doos of plastic zak, sluit/knoop deze goed dicht
 • Plak de juiste sticker erop
 • Kies in de app de datum en tijd voor het gratis afhaalmoment
 • Zet de doos of zak op de geplande dag en tijd buiten bij de voordeur– hiervoor hoef je niet thuis te blijven

Wij halen spullen op uit de volgende drie categorieën met een maximale grootte van 35 x 55 x 55 cm. Zorg ervoor dat je voor iedere categorie een aparte doos of tas gebruikt.

 • Textiel: Schone en droge kledingstukken en andere textielwaren (zoals: T-shirts, blouses, broeken, schoenen, riemen, lakens, kussenslopen, beddengoed, etc.)
 • Elektronica: Kleine elektronische apparaten (alles met een batterij of stekker: printers, laptops, telefoons, föhns, elektrische tandenborstels, kabels, blenders, etc.)
 • Mix: Kleine voorwerpen die u voorheen naar kringloopwinkel Het Goed zou brengen (zoals: boeken, magazines, speelgoed, keukengerei, woondecor, sport- en babyartikelen, etc.)

 

Je aangeboden boeken, speelgoed en textiel worden, als ze nog in goede staat zijn, hergebruikt via kringloopwinkel Het Goed. Je afgedankte (kleine) elektrische apparaten worden gerecycled en zijn zo grondstof voor nieuwe materialen. En dat is goed voor het milieu.

Wanneer je de laatste stickers van het stickervel hebt gebruikt, vind je vanzelf nieuwe stickers in de brievenbus. Je kunt ook een nieuw stickervel ophalen bij kringloopwinkel Het Goed (adres: Kanaalweg 49, 2903 LR).

In principe kun je van elk aanbiedmoment gebruik maken. Die vind je in de Byewaste-app. Uit milieuoverwegingen is het raadzaam zoveel mogelijk spullen te verzamelen en in één keer aan te bieden voor een aanbiedmoment. Dan verminderen we onze footprint en het aantal vervoersbewegingen.

Dat is niet de bedoeling! Als je spullen niet zijn opgehaald, neem dan contact met ons op via info@byewaste.app.

Onze chauffeurs komen langs op het gereserveerde tijdblok. Ook als het regent. Je kunt helpen door de spullen in een waterbestendige doos of tas te stoppen.