menu

Hoeveel spullen gooit ú weg?

Wanneer doet u iets weg? Als het oud is of kapot? En als u het wegdoet, waar laat u het dan? Door langer met spullen te doen, ze vaker te repareren en na gebruik een tweede leven te geven, verminderen we de hoeveelheid afval. Want wat niet weggegooid wordt, verdwijnt ook niet in de verbrandingsoven. Dus breng die oude bank naar de kringloopwinkel, laat die haperende staafmixer maken en met een likje verf is dat kastje weer als nieuw!

Tips om spullen te hergebruiken

We delen de belangrijksten met u:

Tweedehands

Koop niet alles nieuw, maar kijk ook eens op Marktplaats of bij de Kringloopwinkel. Het levert u geld op en mooie, aparte spullen. Want tweedehands is vaak goedkoper en exclusief omdat het niet meer verkrijgbaar is. Maak ook een ander blij en gooi niet weg maar breng uw oude spullen naar de kringloopwinkel.
Let op: soms is nieuw beter voor het milieu. Dit geldt voor grote huishoudelijke apparaten. Een nieuwe koelkast is vaak zuiniger met energie.

Repareren

Stuk betekent niet dat het niet meer te maken is. Bent u zelf niet zo handig dan helpen de deskundige vrijwilligers van het Repair Café u graag! Zij repareren uw kapotte spullen, zodat ze langer meegaan. Kijk voor de meer informatie op repaircafe.org.

Samen delen

Spullen die je niet vaak nodig hebt, hoef je niet altijd zelf te kopen. Door samen te delen, hoeft er minder te worden geproduceerd en sparen we grondstoffen en het milieu. Op internet zijn verschillende platforms te vinden waarop u gemakkelijk spullen (uit)leent. (zoek op: spullen lenen)

Ik heb een vraag

Wilt u meer weten over afvalvermindering of afvalscheiding, neem dan contact met ons.

Ik woon in Capelle aan den IJssel

Kringloopwinkel Goed voor elkaar vindt u aan de Kanaalweg 49. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Capelle Werkt.

De deskundige vrijwilligers van het Repair Café Capelle helpen u graag! Elke eerste zaterdag van de maand in Schollevaar en elke donderdag in Buurthuis de Fluiter repareren zij uw kapotte spullen zodat ze langer meegaan. Kijk voor meer informatie www.repaircafecapelle.nl.

Ik woon in Schiedam

Kringloopwinkel Het GOED vindt u aan de ‘s-Gravelandseweg 274. Kijk voor meer informatie op de website van Het GOED.

De deskundige vrijwilligers van het Repair Café Schiedam helpen u graag! Elke derde zaterdag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur repareren zij in Ontmoetingscentrum De 5 Molens,
Nieuwe Damlaan 818, uw kapotte spullen zodat ze langer meegaan. Kijk voor meer informatie op https://repaircafe.org/locations/repair-cafe-schiedam/.

Ik woon in Vlaardingen

Kringloopwinkel Het GOED vindt u aan de Heliniumweg 8. Kijk voor meer informatie op de website van Het GOED.

De deskundige vrijwilligers van het Repair Café Vlaardingen helpen u graag! Elke eerste zaterdag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur repareren zij in Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10, uw kapotte spullen, zodat ze langer meegaan. Kijk voor meer informatie op http://www.repaircafevlaardingen.nl/.