menu

Hoeveel kleding gooit ú weg?

De mode verandert steeds sneller. De verleiding is dan ook groot om goedkope kleding te kopen die makkelijk verkrijgbaar is. Nadeel van goedkope kleding is dat de kwaliteit vaak slecht is en de pasvorm niet mooi waardoor u het ook weer snel weggooit. Zonde! Voor uw portemonnee en voor het milieu. Door de lage prijzen en snelle productie draagt fast fashion bij aan verspilling en dus meer afval. Kies daarom voor slow fashion: kwalitatief goede kleding die lang meegaat.

Tips om te kiezen voor ‘slow fashion’:

We delen de belangrijksten met u:

Koop kwaliteit

Kies duurzame kleding van goede kwaliteit en met een goede pasvorm. Deze kost misschien iets meer, maar doordat het langer meegaat bespaart u uiteindelijk geld.

Koop minder

Ken uw stijl en koop niet vaker dan nodig nieuwe kleding. Als u weet wat u goed staat en welke kleuren bij u passen, maakt u met enkele modieuze accessoires van een basisoutfit een hippe look. En weet welke maat u heeft, zo voorkomt u miskopen.

Verzorg kleding

Verzorg uw kleding goed: was het niet te vaak en op de juiste temperatuur. Zo voorkomt u slijtage en blijven pasvorm en kleuren langer goed. Drogen doet u het beste op een droogrek, niet in de droger. Knoopje weg of naadje los? Reparen is beter dan vervangen!

Fashion Quiz

Hoe bewust gaat u om met kleding aankopen? Doe de Fashion quiz van Milieu Centraal en ontdek hoe u omgaat met kledingaankopen.

Ik heb een vraag

Wilt u meer weten over afvalvermindering, neem dan contact met ons.

2016020_Themapagina_kleding.indd