Nieuwsoverzicht

Capelle

BlueCity Circular Challenge

Een team van studenten en pas-afgestudeerden gaat in de BlueCity Circular Challenge op zoek naar een nieuwe hoogwaardige circulaire oplossing voor de afvalstroom etensresten. Het team wordt begeleid door de gemeenten Schiedam, Capelle aan den IJssel en Irado.

Kerstbomen: waar laat je ze?

Tijd om de kerstboom weer de deur uit te doen. Per gemeente is er een aparte manier van inzamelen van de bomen. Ben je benieuwd hoe dit voor jouw gemeente geregeld is? Klik dan op de buttons hier onder.

Wijzigingen afvalinzameling tijdens de feestdagen

De feestdagen vallen dit jaar in het weekend. Daarom verandert er niets aan de inzameldata van minicontainers/kliko’s aan huis. Wel zijn alle milieustraten tijdens de feestdagen gesloten. Ga naar je gemeente voor de specifieke informatie.

Scheuren, snijden en springen in Capelle voorkomt kartonverklemmingen

December is kadomaand en dat levert veel kartonnen verpakkingen op. Daarom is afgelopen week bij tien papiercontainers in Capelle het sjabloon scheuren, snijden, springen aangebracht. Hiermee vragen we in deze decembermaand extra aandacht voor het klein maken van karton, zodat de container niet verklemt raakt.