Nieuwsoverzicht

Vlaardingen

Correcte verwijdering en verwerking van asbest uit jouw bedrijfspand

Als je eigenaar bent van een bedrijfspand, is het cruciaal om te weten hoe je veilig omgaat met asbest. In deze blog ontdek je wat asbest is, waar je het meestal tegenkomt, waarom het zo belangrijk is om asbest correct te verwijderen, en hoe je het veilig kunt verwijderen en verwerken. Wat is asbest en…

Vervanging van Irado-containers in Vlaardingen

De eerste fase van de vervanging is gestart in de wijk Centrum, specifiek in de buurt VOP-Oost. In totaal worden er 134 nieuwe containers geplaatst in deze wijk. Dit gebeurt in stappen van 60 containers. Het plan is om in oktober 2023 ook de Westwijk (86 containers) en de Oostwijk (65 containers) te vervangen. Een…

Rattenhotels vernield en verdwenen

m de overlast van ratten te beheersen zijn op verschillende plekken in de gemeente Vlaardingen rattenhotels geplaatst. Rattenhotels zijn lokkasten met daarin aas en een vloeistof. Een rattenhotel kan tot wel 40 ratten vangen. De aanpak van rattenoverlast met deze rattenhotels werkt goed. Tenminste, als ze niet vernield worden of meegenomen. Want de laatste weken zijn 5 van deze rattenhotels vernield of zelfs gestolen.

Volle containers in Vlaardingen

Er zijn op dit moment door omstandigheden veel volle containers, naast de container geplaatst afval en zwerfafval. We zijn druk bezig met een inhaalslag en vragen om uw begrip en medewerking om Vlaardingen weer netjes te krijgen en schoon te houden.

Resultaten onderzoek tevredenheid bewoners 2022

Meten is weten. Daarom heeft Irado in 2022 een bewonerstevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. In het onderzoek vroegen we inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Capelle aan den IJssel wat zij van onze dienstverlening vinden. Hieronder kun je de resultaten terugvinden:

Nieuwe ondergrondse containers in Vlaardingen

Vanaf deze week staan de eerste nieuwe ondergrondse containers in het centrum van Vlaardingen. Deze container heeft nieuwe stickers met een QR-code waarmee je direct een defecte container kan melden. Ook zit er aan de zijkant een klep voor klein zwerfafval: je hebt hiervoor geen afvalpas nodig! Over ongeveer 3 maanden staan in het centrum…

Wijzigingen afvalinzameling tijdens de feestdagen

De feestdagen vallen dit jaar in het weekend. Daarom verandert er niets aan de inzameldata van minicontainers/kliko’s aan huis. Wel zijn alle milieustraten tijdens de feestdagen gesloten. Ga naar je gemeente voor de specifieke informatie.

Zakcentje verdienen met kerstbomen in Vlaardingen

Ook dit jaar organiseren gemeente Vlaardingen en Irado weer een inzamelingsactie voor kerstbomen. We hopen dat veel kinderen weer enthousiast mee doen. Het is beslist de moeite waard. Want voor elke kerstboom wordt €0,50 uitbetaald. Bovendien levert elke ingeleverde kerstboom een speciale kanskaart op. Daarmee maak je kans op mooie prijzen!

Kerstbomen: waar laat je ze?

Tijd om de kerstboom weer de deur uit te doen. Per gemeente is er een aparte manier van inzamelen van de bomen. Ben je benieuwd hoe dit voor jouw gemeente geregeld is? Klik dan op de buttons hier onder.

Zomer 2022: een uitdaging voor de afvalinzameling

 ‘Het is nu geen makkelijke periode voor onze medewerkers. In vakantietijd wringt het altijd, maar door blijvende personeelsschaarste nu wel iets meer. En onze mensen zijn ook echt toe aan vakantie en hebben daar recht op. De corona-periode heeft al extra inspanningen van ze gevraagd, want de hoeveelheden afval die werden aangeboden waren enorm. Normaal…