menu

Aandacht voor glas scheiden met ‘Glas in ’t bakkie’

Een promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie bezoekt dinsdag 15 november 2016 Albert Heijn supermarkten aan de Lange Kerkstraat en de Hagastraat om de inzameling en recycling van glas onder de aandacht te brengen. Het promotieteam gaat de klanten in deze vestigingen van Albert Heijn vertellen over het gemak van glas scheiden en deelt gratis glastassen uit. Leeg is schoon genoeg, is de boodschap van de campagne. Want glas mag met restjes en deksel in de glasbak. Glas scheiden wordt daardoor nog gemakkelijker.

Gratis glastas


Bezoekers van de Albert Heijn supermarkten krijgen voorlichting over het hergebruik van glas. En ontvangen bovendien nog een gratis ‘glastas’. In deze handige glastas kun je thuis gemakkelijk het glas apart houden om later mee te nemen naar de glascontainer. Het promotieteam is dinsdag 15 november 2016 aanwezig bij Albert Heijn:

  • 11:00 – 14:00 uur: Lange Kerkstraat
  • 15:00 – 18:00 uur: Hagastraat

Mét restjes en mét deksel

Glas is eindelijk recyclebaar. Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag er nu de restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker. Met de feestmaand voor de deur besteden de gemeente Schiedam en Irado hier graag extra aandacht aan.

AH glas-tas