menu

Barbecue in het park: Eet smakelijk en bedankt voor het opruimen!

Eet smakelijk en bedankt voor het opruimen! Met deze boodschap liepen vrijdag 20 juli jl. van 17.00 – 19.00 uur een paar gekke figuren rond in het Prinses Beatrixpark in Schiedam. Je herkende ze aan hun bolle buik. Deze gekke figuren gingen in gesprek met parkbezoekers over veilig en schoon barbecueën. Want zij gaan er vanuit dat zij net als u houden van een schoon en leefbaar park.

Parkliefhebbers  zijn welkom in het Prinses Beatrixpark. Er is volop gelegenheid om te barbecueën op de twee daarvoor ingerichte velden. Mocht u gezellig gaan barbecueën in het Beatrixpark dan gaan we er vanuit dat u net als wij van een schoon en leefbaar park houden. Daarom is het park voorzien van voldoende afvalbakken. Uw hete kolen kunt u kwijt in de speciale barbecuebakken die er staan.  En bij het chalet tegenover Parckhoeve kunt gratis een picknickkleedje afhalen.  U kunt dit kleedje namelijk na afloop nog gebruiken als afvalzak: er het afval in vouwen en in zijn geheel weggooien in de aanwezige afvalbakken.

De gekke figuren zullen deze zomer regelmatig het Beatrixpark bezoeken om tips en informatie te geven over hoe je veilig kunt barbecueën en hoe je het park weer schoon en leefbaar kunt achterlaten.  Ze delen handige afvalzakjes uit en zakasbakjes om de peuken in te bewaren.

Meer informatie over de regels van het barbecueën vindt u op de website van de gemeente Schiedam: www. Schiedam.nl/bbq.