menu

Basisscholieren leren over gevaren dode hoek

Binnenkort hebben veel basisschoolleerlingen weer het verkeersexamen. Onderdeel hiervan is het veilig fietsen in het verkeer. Politie Vlaardingen en Jumbo Wuijts uit Vlaardingen sloegen de handen ineen en namen het iniatief tot het organiseren van een praktijkdag over de gevaren van een dode hoek. Irado was ook op deze praktijkdag aanwezig met een vuilniswagen.

Zo’n 500 leerlingen leerden deze dag over de gevaren van de dode hoek. Ze mochten plaatsnemen in de cabine om te ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet achter het stuur. Tegenwoordig hebben vrachtauto’s spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet álles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers ineens onzichtbaar worden. Ze zitten dan in de dode hoek. Daarmee leren ze hoe zij als fietsende verkeersdeelnemer kunnen omgaan met vrachtwagens.

Fietst of wandelt u regelmatig met kinderen door het verkeer? Leer hen dan ook goed op te letten en als bijvoorbeeld het verkeerslicht op rood staat, rechts achter een vrachtwagen te gaan staan in plaats van er naast, goed rechts blijven en altijd minimaal 3 meter afstand te houden van een vrachtwagen. Zo maken we het verkeer een stukje veiliger.