menu

Basisschool de Rozenhorst wint de E-waste race

De winnaar van de E-waste race Rotterdam 2016 is basisschool de Rozenhorst. Tien Rotterdamse basisscholen hebben meegedaan aan deze recycle-wedstrijd. De leerlingen gingen de strijd aan om zo veel mogelijk afgedankte klein elektronische apparaten in te zamelen.

10 Rotterdamse scholen aan de slag

Leerlingen van de Pniëlschool, de Driemaster, Finlandia, de Globetrotter, Mariaschool Taandersplein, de Plataan, de Prins Alexander, Prinses Margriet, ‘t Prisma en de Rozenhorst hebben meegedaan aan de E-waste race. Vier weken lang zamelden de kinderen uit groep 6 ,7 en 8 in de buurt zoveel mogelijk oude of kapotte elektrische apparaten in.

21.285 elektrische apparaten ingezameld

De kinderen hebben afgedankte telefoons, broodroosters, boormachines, dvd-spelers, elektrische tandenborstels en andere elektronische apparaten bij buurtbewoners opgehaald. Zij geven deze apparaten kans op een tweede leven en dragen eraan bij dat de grondstoffen, die erin zitten, zoveel mogelijk opnieuw gebruikt worden. In totaal hebben alle scholen 21.285 apparaten ingezameld. Een mooi resultaat.

De winnaar is de Rozenhorst

De Rozenhorst heeft 5.631 apparaten opgehaald in de buurt. Dat leverde hen 92.240 punten op. De Rozenhorst is daarmee de winnaar van de E-waste race Rotterdam 2016. De school wint hiermee naast deze titel  een schoolreis naar Nemo.

Samenwerking gemeente Rotterdam en E-waste race

De E-waste race Rotterdam is een initiatief van de Gemeente Rotterdam en E-waste race.