menu

De Bavinckschool is de schoonste school van Vlaardingen

Dr. H Bavinckschool is ‘De Schoonste School van Vlaardingen’. Een jaar lang waren de circa 250 leerlingen en leerkrachten van de school actief in het schoonhouden van het schoolterrein en de buurt en het scheiden van plastic verpakkingen. En dat werd beloond met de hoofdprijs. Wethouder Van Harten overhandigde namens de gemeente Vlaardingen en Irado de cheque met een waarde van € 1000,00 voor een activiteit.

Wethouder Ruud van Harten overhandigde de cheque aan Clarinda Poot, enthousiast initiatiefnemer op de school. Als ‘Schoonste School van Vlaardingen’ zijn zij gedurende het wedstrijdjaar zeer actief geweest met plastic scheiden en het schoonhouden van het schoolplein en de omliggende buurt. In alle jaargroepen van de Bavinckschool is aandacht besteed aan afval scheiden en een schone leefomgeving. Clarina Poot: ‘de juffen en meester hebben in de klas veel verteld over afval, afval scheiden en het schoonmaken van de buurt en het schoolplein. Want hoe doe je dat eigenlijk en waar let je op.’ In de verschillende groepen hebben leerlingen spreekbeurten gehouden en is zelfs een politieke partij opgericht. De Bavinckschool heeft wekelijks hun activiteiten gedeeld op de facebookpagina van Schoon Loont. Dat heeft ze veel extra punten opgeleverd. Mavo Vos en Lentiz college-locatie Holy wonnen respectievelijk de 2e en 3e prijs.

Op de goede weg

De gemeente Vlaardingen en Irado zijn na een jaar blij met het resultaat van alle deelnemers: schone terreinen en ook buitenshuis wordt door jong en oud beter plastic gescheiden. Wethouder van Harten: ‘Door acties zoals Schoon Loont en ook 100-100-100 zien we veel enthousiasme van inwoners voor het thema afval scheiden. Niet alleen thuis, maar dus ook bij scholen en verenigingen. We zijn op de goede weg.’

Schoon Loont

Vanaf maart 2016 gingen Vlaardingen scholen en verenigingen gedurende een jaar de strijd met elkaar aan om plastic verpakkingen te scheiden en het eigen terrein schoon te houden. Elke opruimactiviteit die op de speciale facebookpagina Schoon Loont werd gedeeld werd beloond met punten. En ook een mysterie jury bezocht de deelnemende scholen en verenigingen en kende punten toe. De school en club met de meeste punten heeft na een jaar de hoofdprijs gewonnen: een activiteit ter waarde van € 1000,00.

prijsuitreiking Bavinck 8-6-2017_9542 (Large)

De Bavinckschool is de schoonste school van Vlaardingen