menu

Bewoners Bachplein gaan actief keukenafval scheiden

Op verzoek van bewoners van flat 4 van Bachplein in Schiedam zijn onlangs voor de centrale ingang verzamelcontainers voor groente- en fruitafval en keukenafval geplaatst. Zij vinden het belangrijk om ook hun groente- en fruitafval en etensresten te scheiden van het restafval. Om ze te helpen ook dit keukenafval apart te houden heeft Irado deze week ook een gratis aanrechtbakje met composteerbare afvalzakjes verstrekt.

Het wordt makkelijker het keukenafval apart van het restafval te houden door een verzamelbakje te gebruiken op de plek waar het afval ontstaat: in de keuken. Daarom zijn medewerkers van Irado persoonlijk bij de bewoners langs geweest om ze gratis een aanrechtbakje aan te bieden. De bakjes werden enthousiast ontvangen door de bewoners. Ongetwijfeld zullen we dat terugzien in volle gft-containers.

Keukenafval scheiden

Het scheiden van keukenafval is belangrijk, omdat er minder afval verbrand wordt. Minder verbranden betekent minder CO2 -uitstoot en minder belasting voor het milieu. En ook het keukenafval is grondstof voor compost. Compost kun je gebruiken voor je planten op je balkon.

Wat mag in de gft-container

In de gft-container mag bijna alles wat eetbaar is en wat groeit en bloeit: groenten, fruit, aardappelen, vlees en vis, pinda en notendoppen, eierschalen, theezakjes, koffiedik en koffiefilters, brood, kaaskorsten en klein bloemen- en plantenafval. In de gft-container mag niet: kattenbakkorrels zonder milieukeur, honden- en kattenharen, hout en dikke takken, zand/grond, vogelkooizand, (volle) stofzuigerzakken, as uit asbak en open haard. En ook geen traditionele plastic zakken, vuilniszakken of pedaalemmerzakken.

GFT-beeld