menu

Infotainment over zwerfafval tijdens de Brandersfeesten

Afval dat op straat belandt, wandelt niet zelf naar de afvalbak. Help mee om tijdens de Brandersfeesten Schiedam schoon te houden. Op zaterdag 29 september wijzen verschillende ludieke acts je op het voorkomen van zwerfvuil in de stad.

Breng tijdens de Brandersfeesten een bezoekje aan onze kraam en doe mee aan leuke (zwerf)afvalspelletjes zoals een quiz of memoriespel en ontvang infotainment over zwerf- en huisvuilinzameling in jouw stad!

Groene Infotainers

Waar laat je dat plakkerige stukje kauwgom als er geen smaak meer aanzit? En wat doe je met dat lege petflesje? Tijdens de Brandersfeesten spreken diverse typetjes je hierop aan. Neem een kijkje bij de Groene Infotainers. Ze zijn niet te missen met hun opvallende groene outfits. De Zwervende Baronessen zijn met hun enorme en zeer kleurige baljurken van schoon zwerfafval een k(l)eurige verschijning. Aan de omstanders vertellen zij maar al te graag “hoe het heurt”. Je gooit uiteraard afval niet op straat maar in de vuilnisbak. Misschien kom je de Groene Helden wel tegen die heldendaden verrichten om de stad schoon te houden. En pas op dat je niet tegen De Bewakers aanloopt die het laatste stukje kauwgomvrije straat bewaken. Bij de Jordaanse Peukendames kan je jouw ‘peukie’ netjes in de afvalbak gooien en niet op straat.

Zwerfie-orkest

Er zit muziek in afval en dat laten we je weten ook! Tijdens de Brandersfeesten trommelen we je letterlijk op om je (zwerf)afval gescheiden in te leveren. Voor ieder stuk zwerfvuil dat je netjes weggooit, zwelt het zwerfie-orkest aan.

Weg met zwerfvuil

Gemeente Schiedam en Irado geloven in een gezamenlijke aanpak in de strijd tegen zwerfvuil. Samen met inwoners. De acts tijdens de Brandersfeesten maken inwoners van Schiedam bewust van het voorkomen van zwerfvuil. Een evenement als de Brandersfeesten trekt veel bezoekers en is een drukke ontmoetingsplaats met daarom veel kans op vervuiling. Je afval buitenshuis hoort niet op straat maar in de afvalbak. En als je het afval ook nog eens gescheiden aanlevert, ben je helemaal goed bezig!