menu

Buiten is van ons allemaal: daarom ploeteren in de modder op de boomfeestdag 2019

Afgelopen woensdag trotseerden we regen, storm en ploeterden we in de modder om negen bomen te planten in de heemtuin van het Prinses Beatrixpark.

Iedereen heeft zo zijn eigen motieven en herinneringen bij deze inspanning. De een weet niet beter dan dat de Boomfeestdag een terugkerend iets is waar we stil staan bij het belang van bomen en de natuur. En de natuurexperts onder ons weten dat die bomen weer bijen aantrekken en zo de ecologische keten in stand houden.

Voor de ander is het iets wat moet vanuit school, maar ondertussen toch wel erg leuk is om met klasgenoten te doen. Dat je daarmee ook een groene speelplek creëert voor je toekomstige kinderen, is wel een beetje ver gezocht.

En de directeur van Irado weet als geen ander dat bomen een belangrijk element vormen van de buitenruimte waarin we leven, ontspannen, genieten, werken én een beetje afzien zoals de kinderen van het Windas en de Poldervaart. Maar stiekem hoopt André dat bij deze kinderen het besef groeit dat we bomen en de natuur allemaal nodig hebben en dat ze ooit misschien wel bij Irado willen werken om het groene hart van Schiedam te behouden..

Directeur André Hertog weet waarom hij meedoet met de Boomfeestdag