Afvalwethouder Sjoerd Geissler adopteert containers

“Een schone buurt willen we toch allemaal!”

Vandaag nam wethouder afvalinzameling en straatreiniging Sjoerd Geissler zijn containeradoptiepakket in ontvangst op de gemeentewerf. Hiermee is hij de 70e containeradoptant in Capelle. Inmiddels zijn er al ruim 270 containers geadopteerd in Capelle.

Elke Capellenaar kan zich aanmelden als containeradoptant. Zij krijgen dan een containeradoptiepakket: een schoonmaakpakket met daarin onder andere een bezem, stoffer en blik, prikstok, en de containersleutel. Met de sleutel kunnen zij zelf kleine storingen en verstoppingen verhelpen. Daarnaast krijgen de adoptanten toegang tot een speciaal meldingsformulier zodat, indien zij een probleem niet zelf kunnen verhelpen, de melding met voorrang wordt behandeld door Irado.
Soms blijkt uit de meldingen dat het niet goed gaat met de afvalinzameling door bijvoorbeeld te weinig containercapaciteit, kapotte sensoren of beschadigde containers. De gemeente en Irado gebruiken de bevindingen om de uitvoering van de afvalinzameling verder te verbeteren.

Samen houden we Capelle schoon!
Wethouder Sjoerd Geissler hoopt dat nog meer Capellenaren zich aanmelden als containeradoptant of op een ander manier een stukje Capelle schoon houden. “Een schone buurt willen we toch allemaal! Gelukkig helpen al veel betrokken Capellenaren mee. Ik hoop dat meer bewoners zich aanmelden als containeradoptant. Samen houden we Capelle schoon, of dat nu is door containers te adopteren, of door met een afvalgrijper regelmatig een opruimommetje te maken.”

Capellenaren die containeradoptant willen worden en zich daarmee inzetten voor een schone en frisse wijk kunnen zich aanmelden via www.capelleaandenijssel.nl/containeradoptie