Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Byewaste breidt ophaalservice aan huis uit naar meer wijken in Capelle

Vanaf november kunnen ook Capellenaren uit de wijken Middelwatering en Oostgaarde hun oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en andere huishoudelijke voorwerpen voortaan thuis laten ophalen. Start-up Byewaste breidt hun ophaalservice uit naar meer wijken in Capelle.

De Capellenaren uit de wijken Middelwatering en Oostgaarde ontvangen de komende weken op hun huisadres een brief met daarbij een stickervel. Daarmee worden ze uitgenodigd om de Byewaste-app (voor iOs en Android) gratis te downloaden. Met behulp van de Byewaste-app maak je een afspraak voor de afhaalservice aan huis. Stop de spullen die opgehaald moeten worden in een doos of tas en plak de juiste sticker erop. Plaats de spullen op de ophaaldag voor de deur zodat kringloopwinkel Het Goed de spullen kan ophalen. Hiervoor hoeft men niet thuis te blijven. Uitsluitend boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en kleine gebruiksartikelen kunnen met deze service worden opgehaald. Voor grote spullen en grofvuil kan men een grofvuilafspraak maken via Irado.

Ophaalservice aan huis

Afgedankte of kapotte spullen, zoals boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed en textiel zijn materialen die nog vaak bij het restafval belanden. Met het gratis thuis ophalen van deze spullen wordt het voor de inwoners makkelijk om deze spullen te scheiden: het wordt aan huis opgehaald op een moment dat voor hen geschikt is. Bewoners van de wijken Schenkel, Capelle West, Fascinatio en ’s-Gravenland kunnen sinds mei van dit jaar al gebruik maken van de service.

De opgehaalde spullen worden indien nodig gerepareerd en verkocht door kringloopwinkel Het Goed. Spullen die niet meer hergebruikt kunnen worden gaan naar de milieustraat van Irado om aan te bieden voor recycling. Startup en milieuorganisatie Byewaste heeft een handige app ontwikkeld om een ophaalafspraak te maken. Afgedankte spullen zijn zo altijd grondstof voor nieuwe materialen. Daarmee verminderen we de hoeveelheid restafval in Capelle.

Over de samenwerking

Gemeente Capelle wil de hoeveelheid restafval in de gemeente verminderen. Het doel is om zo min mogelijk restafval te verbranden: voor het milieu, om te zorgen dat grondstoffen niet verloren gaan, én voor onze portemonnee. Dat betekent: samen met Capellenaren streven naar minder afval en proberen om nog meer waardevolle grondstoffen uit ons afval te halen. De gemeente Capelle aan den IJssel en Irado werken samen met kringloopwinkel Het Goed en startup milieuorganisatie Byewaste om te voorkomen dat ook bruikbare kleine spullen in het restafval belanden. Spullen die hergebruikt, of op de juiste manier gerecycled kunnen worden zouden anders in de verbrandingsoven belanden. En dat is zonde voor het milieu. Door ze een tweede leven te geven winnen we grondstoffen terug en verminderen we de hoeveelheid restafval. Dat is winst voor het milieu.