Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Containers voor restafval in aan de Duikerlaan afgesloten

Met ingang van 28 februari aanstaande worden de restafvalcontainers met nummers C3057 en C3058 aan de Duikerlaan afgesloten. Vanaf deze datum zijn deze restafvalcontainers alleen nog te openen met een afvalpas.

Woon je in de directe omgeving van deze containers, dan ontvang je vóór 28 februari een afvalpas. Met deze afvalpas kun je 24 uur per dag en 7 dagen in de week je restafval weggooien in de containers.

Waarom heb ik een afvalpas nodig om te containers te openen?

De gemeente Capelle aan den IJssel wil voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de ondergrondse containers, door bijvoorbeeld bedrijven en anderen die niet in de buurt wonen. Zo blijft er meer ruimte over voor huisvuil. En houden we de buurt schoon.

Let op!

Deze pas krijg je éénmalig gratis.

Zo breng je vanaf 11 november het restafval weg

Wat als ik de afvalpas verlies?

Je krijgt de pas eenmalig gratis. Als je de pas verliest kun je een nieuwe pas aanvragen. De kosten hiervoor zijn € 10.00. De oude pas wordt dan automatisch geblokkeerd. Per woonadres wordt één afvalpas verstrekt.

Tijdig legen

De restafvalcontainers in Capelle zijn uitgerust met een vulgraadmeter. Deze sensor zorgt er voor dat Irado een seintje krijgt als een container of een cluster van containers voor 80% vol is. Hierdoor kan Irado de containers bijtijds legen. Als er meerdere containers naast elkaar staan, dan meet het systeem het gemiddelde van de containers. Het kan dus zijn dat een van de containers wel vol is, maar nog niet geleegd wordt omdat deze naast een container staat waar nog genoeg afval bij kan. Het advies is dan gebruik te maken van een van de andere containers in de buurt.