Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Gemakkelijk etensresten scheiden met GFT-containers in de Hoeken

In de Hoeken, in Capelle aan den IJssel, worden vanaf 21 juni aanstaande acht bovengrondse GFT-containers geplaatst voor het verzamelen van groente-, fruit- tuinafval en etensresten (gft). Voortaan kunnen bewoners van de Hoeken hun gft scheiden van het restafval en gemakkelijk kwijt in deze nieuwe GFT-containers.

De nieuwe GFT-containers staan in de buurt van de restafvalcontainers aan de Beemsterhoek, de Purmerhoek, en de Schermerhoek. In de nieuwe gft-container hoort geen tuinafval. Deze containers zijn echt bestemd voor het scheiden van etensresten van bewoners van flats, zonder tuin. Klein groenafval van het balkon of oude bloemen en kamerplanten mogen wel in deze gft-container

Waarom gft scheiden?

Het scheiden van groente-, fruit en etensresten is belangrijk omdat:

  • keukenafval, zoals etensresten, grondstof is voor compost. Compost kun je gebruiken voor de planten op je balkon;
  • er minder restafval wordt verbrand. Minder verbranden betekent minder CO2 -uitstoot en minder belasting voor het milieu.

Kortom, door gft goed te scheiden van het restafval help je mee aan een beter milieu.

Keukenafval apart in een verzamelbakje

Het wordt makkelijker om etensresten apart van het restafval te houden door een verzamelbakje te gebruiken op de plek waar het afval ontstaat: in de keuken. Gebruik een composteerbaar zakje of een papieren zak in het bakje om het gemakkelijk te kunnen legen. Is het zakje vol? Breng het naar de gft-container in de buurt. Deze staat naast de restafvalcontainers in de Hoeken.

Minder afval: De Capellenaar krijgt het voor elkaar

De gemeente Capelle aan den IJssel wil de hoeveelheid restafval in de gemeente verminderen van 226 kilo per persoon per jaar in 2019 naar 160 kilo in 2022. Dat is een flinke uitdaging. Daarom heeft de gemeente Capelle een ambitieus Afvalactieplan opgesteld waarin verschillende maatregelen zijn opgenomen. Het doel is om zo min mogelijk restafval te verbranden: voor het milieu, om te zorgen dat grondstoffen niet verloren gaan, én voor onze portemonnee. Dat betekent: samen met Capellenaren streven naar minder afval en proberen om nog meer waardevolle grondstoffen uit ons afval te halen. Een van de maatregelen is het gemakkelijk maken GFT te scheiden van het restafval door bovengrondse GFT-containers bij bijvoorbeeld flats te plaatsen.

Download