Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Extra zakcentje? Lever kerstbomen in!

Dit jaar brengt de gemeente Capelle de inzamelingsactie kerstbomen terug! Op vrijdag 29 december en vrijdag 5 januari kun je je oude kerstboom inleveren in ruil voor een zakcentje. Voor elke kerstboom krijg je 50 eurocent. Ook krijgen kinderen een speciale kanskaart en maken daarmee kans op een mooie prijs.

Bomen inleveren in de wijk

Er zijn dit jaar geen blijvende ophaalpunten in de wijk. Je kunt de boom op vrijdag 29 december en vrijdag 5 januari op de volgende plaatsen en tijden inleveren en een zakcentje verdienen:

Van 10:00 tot 12:00 uur

  • ’s-Gravenland: Parkeerplaats Plus
  • Schenkel: Dotterlei, grasveld tegenover de Jumbo
  • Schollevaar: Aïda, op de parkeerplaats bij het station

Van 13:00 tot 15:00 uur

  • Schollevaar: Beatrijs Erf
  • Middelwatering: Lijstersingel, naast gemeentehuis
  • Oostgaarde: Hollandsch Diep/De Terp, tussen metro en parkeergarage

Van 15:00 tot 17:00 uur

  • Capelle-West: Kwalitaria thv Willem Barentzstraat
  • Oostgaarde: Marnewaard thv basisschool de Horizon
  • Fascinatio: Educatusstraat 10 ter hoogte van de ingang van de school

Let op!

Haal alle versiering en spijkers uit de boom. We versnipperen de boom namelijk tot houtsnippers.

Bomen inleveren bij de milieustraat

Liever op een andere dag van je kerstboom af? Breng de boom naar de milieustraat aan de Groenedijk 12. Van vrijdag 29 december tot en met zaterdag 6 januari ontvang je ook bij de milieustraat 50 eurocent per kerstboom. Lees hier de openingstijden van de milieustraat.

Niet bij het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT)

De kerstbomen horen niet thuis in het GFT-afval. Ze kunnen namelijk niet gecomposteerd worden. Voorkom gevaarlijke situaties zoals brand en plaats de boom niet naast de container. Lever de kerstboom in op bovenstaande dagen of breng hem naar de milieustraat.

Houtsnippers en groene energie

De ingeleverde kerstbomen krijgen een tweede leven. Ze worden versnipperd tot houtsnippers om snipperpaden mee aan te leggen. Ook gaat een gedeelte naar een biomassacentrale. Zij zetten de snippers om in groene energie.  

Kanskaarten inleveren

Kinderen tot 16 jaar die een of meerdere kerstbomen inleveren ontvangen een kanskaart. Zij kunnen deze kanskaart ter plekke invullen en inleveren. Ook mag de kanskaart tot en met vrijdag 12 januari ingeleverd worden bij de milieustraat of de receptie op het gemeentehuis. Onder alle ingeleverde kanskaarten verloten we mooie prijzen. Winnaars worden hier eind januari over gebeld.

Kijk voor meer informatie en veelgestelde vragen op de website van Capelle aan den IJssel.