Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Wees zuinig op je afvalpas

Bewoners van de flats aan de Beemsterhoek, de Purmerhoek en de Schermerhoek hebben een afvalpas nodig om de restafval weg te gooien. Deze afvalpas hebben bewoners eenmalig gratis ontvangen. Is de afvalpas beschadigd of is deze kwijtgeraakt, dan kunnen bewoners een nieuwe afvalpas aanvragen. Vanaf 1 juni 2021 zijn de kosten voor een nieuwe pas €10,00.

Afvalpas beschadigd of kwijtgeraakt?

Een nieuwe afvalpas kost € 10,00. Via de website van Irado kun je vanaf 1 juni direct de pas bestellen en betalen via iDEAL of een overboeking. Elk woonadres mag 1 afvalpas hebben en deze wordt binnen 3-5 werkdagen verstuurd. De oude pas wordt automatisch geblokkeerd.

Nieuwe bewoners

De afvalpas behoort bij de woning. De vorige bewoners horen de afvalpas dan ook achter te laten voor de nieuwe bewoners. Als er geen afvalpas is achtergelaten kunnen nieuwe bewoners eenmalig een gratis pas aanvragen.

Vanaf 1 juni: gratis met bewijs van verhuizing

Het aanvragen van een nieuwe afvalpas kan alleen gratis als nieuwe bewoners dit kunnen aantonen met een bewijs van verhuizing. Dit kun je aanvragen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Zonder dit bewijs kun je wel een nieuwe afvalpas aanvragen, maar zijn de kosten voor de pas €10,00.