Zaterdag 17 september World Cleanup Day ook in Capelle

Samen houden we Capelle schoon!

Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day. Over de hele wereld gaan bewoners op pad om een stukje straat zwerfafvalvrij te maken. De gemeente Capelle roept iedereen in Capelle op die dag samen aan de slag te gaan om hun buurt op te frissen. De gemeente kan zorgen voor de opruimmaterialen.

Aanmelden

Capellenaren, scholen, verenigingen en ondernemers kunnen bij de gemeentewerf gratis een afvalgrijper, vuilniszakken en handschoenen ophalen. Via www.capelleaandenijssel.nl/zwerfafval kan het opruimmateriaal worden aangevraagd. Bewoners die al eerder opruimommetjes hebben gemaakt en een afvalgrijper in hun bezit hebben, kunnen deze dag ook weer op pad.

Gemeente komt zelf ook in actie

Sjoerd Geissler, wethouder straatreiniging en wijkwethouder van Schenkel steekt in de Schenkelse Florabuurt op World Cleanup Day samen met buurtbewoners de handen uit de mouwen. Geissler: “In Schenkel verzamelen we op 17 september om 10.00 uur bij de Buurttuin aan de Dotterlei. Iedereen is van harte welkom om aan te haken. Ik neem mijn 5-jarige zoontje mee omdat ik het belangrijk vindt om kinderen op jonge leeftijd al te leren dat een schone omgeving bijdraagt aan het woon- en speelplezier. Daarom ben ik ontzettend blij dat ook het KinderLab erbij is: een mooie manier om onze Capelse kinderen te betrekken bij een schone buurt. Ik roep mijn collega’s en de raadsleden op om ook mee te doen; ze zijn van harte welkom om in Schenkel mee te lopen of de bezem door de eigen buurt te halen. Samen maken we Capelle dan weer een stukje schoner!”

Zwerfafval

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van veel Capellenaren. Achtergelaten of op straat gegooide plastic flesjes en tassen, patatbakjes, snoeppapiertjes, sigarettenpeuken, kauwgom, blikjes. Ook vuilniszakken die naast de afvalcontainers zijn gezet zorgen voor zwerfvuil, omdat dieren als meeuwen en ratten ze open scheuren op zoek naar voedsel. Al het zwerfafval zorgt voor een rommelig straatbeeld en het is slecht voor natuur, mens en dier. De gemeente zorgt voor straatreiniging maar ook bewoners kunnen een handje meehelpen.