Gratis zak compost op de landelijke Compostdag

Op 23 maart is het weer Landelijke Compostdag! Op deze dag kun je als inwoner gratis een zak compost afhalen bij de milieustraat.

Als jij je groente-, fruit- en tuinafval en etensresten goed scheidt kunnen we hier compost van maken. Om je hiervoor te bedanken kunnen je op de Landelijke Compostdag gratis een zak compost ophalen bij de milieustraat.

Van GFTe naar Compost

Openingstijden milieustraat

  • Capelle: Groenedijk 12, geopend van 10.00 – 16.00 uur
  • Schiedam: Fokkerstraat 550, geopend van 08.00 – 16.00 uur
  • Vlaardingen: Kreekweg 10, geopend van 09.00 – 15.00 uur

Wat kun je met compost?

Met compost kun je op een natuurlijke manier de bodem van je tuin verbeteren. Het bevat veel
voedingsstoffen om bijvoorbeeld groente en fruit te kweken in je eigen (moes)tuin, of de plantjes op je balkon. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle planten.

Wist je dat…

…een volle minicontainer of kliko met GFT gelijk staat aan zo’n 15 tot 20 kg compost?

Schoon compost

Onze compost voldoet aan strenge kwaliteits- en milieueisen. Een goede kwaliteit compost begint bij het goed scheiden thuis. Als er ander afval in de GFT-container belandt dan groente-, fruit- tuinafval en andere etensresten dan zorgt dat voor vervuiling. Het ingezamelde GFT gaat naar verwerker Indaver. Zij controleren aan de poort de kwaliteit van het gebrachte GFT. Is het vervuild, dan wordt de vracht afgekeurd en dat is zonde. Scheid je GFT dus goed en zorg dat er geen ander afval in de GFT-container terecht komt. Van GFT wordt compost gemaakt en groen gas.