Nieuwe winkel van Het Goed Schiedam geopend

Vanmorgen openden Irado-directeur Andre Hertog en Het Goed-directeur Willem van Rijn gezamenlijk de nieuwe kringloopwinkel van Het Goed in Schiedam. De jongste bezoeker van de winkel mocht het lintje doorknippen.

De winkel van Het Goed is niet zo maar een winkel. Hier ontstaat de komende maanden een doorontwikkeling naar een circulair ambachtcentrum. Waarin naast kringloopgoederen ook andere afgedankte spullen kunnen worden hergebruikt. In het ambachtcentrum wordt in de toekomst elektronica ontmanteld, komt een houtwerkplaats, krijgen bouwmaterialen een tweede leven, komt een fietswerkplaats en een naaiatelier. Irado en Het Goed willen met dit initiatief naast de milieu-impact ook sociaal bijdragen. Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt en studenten kunnen hier leer- en werkervaring opdoen. Dit sluit aan bij de ambities van de gemeente Schiedam om meer circulariteit in de gemeente te stimuleren.

Nieuwe winkel

Ben je in de buurt, neem dan eens een kijkje in de winkel van Kringloopwarenhuis Het Goed aan de Fokkerstraat 510 in Schiedam.

Samenwerking

Irado is voor 50% aandeelhouder van Het Goed Rijnmond BV met 3 winkels: in Schiedam, in Vlaardingen en in Capelle aan den IJssel.

JW TV uit Schiedam sprak met Bas Boerman van Het Goed en Irado-directeur André Hertog.