Wat betekent winters weer voor de afvalinzameling door Irado?

Vanwege winterse weersomstandigheden is de kans groot dat dit invloed heeft op de afvalinzameling. Zodra we zicht hebben op de praktische gevolgen door het winterse weer, communiceren we dat op deze webpagina en via onze social mediakanalen Twitter, Facebook en Instagram.

Het legen van de containers door Irado blijven we doen. Vanwege de verwachte weersomstandigheden kan het legen van de kliko of minicontainer vertraging opleveren. Mogelijk heeft het ook invloed op de bereikbaarheid en het legen van de ondergrondse containers. Leest u onderaan deze pagina de dagelijkse update voor de afvalinzameling in uw gemeente.

U kunt helpen: beperk de komende dagen zoveel mogelijk het aanbieden van afval en plaats zeker geen afval naast de containers.

Update

Update vrijdag 19 februari 2021:

 

Capelle aan den IJssel:

De reguliere afvalinzameling is hervat.

Vlaardingen

De reguliere afvalinzameling is hervat.

Schiedam:

De reguliere afvalinzameling is hervat.

We vragen uw begrip voor het mogelijke ongemak. En wees voorzichtig als u naar buiten gaat.

Vastgevroren afval

Als het vriest is het extra lastig om de gft-containers goed te legen. Door het vocht in groente, fruit- en tuinafval vriest het makkelijk vast aan de zijwand en de bodem en krijgen we de containers soms niet helemaal leeg. Onze medewerkers besteden extra aandacht aan het legen van de containers bij vorst. Zo drukken ze extra op de ledigingsknop van de vuilniswagen zodat de container extra geschud wordt. Het kan echter voorkomen dat de container vanwege de vorst toch niet helemaal is geleegd, ondanks alle voorzorgsmaatregelen.

Tips

Voorkom vastvriezen van afval in de container of kliko:

  • Stamp het afval niet aan en maak licht en vastzittend afval los van de wanden.
  • Is het deksel vastgevroren: plaats een klein houtje, bijvoorbeeld een knijper, tussen het deksel de container om vastvriezen te voorkomen.
  • Plaats de container uit de wind, bijvoorbeeld tegen de gevel of in een schuur of garage.
  • Leg krantenpapier, zaagsel of een eierdoos onder in de container.
  • Gooi zo min mogelijk nat afval in de container door het eerst uit te laten lekken.
  • Gebruik geen zout om bevriezing van afval in de container tegen te gaan. Dit verontreinigt het afval namelijk.