menu

Open dag Voorbeeldtuinen: ‘één tuintegel eruit en één plantje erin!

Woont u in Schiedam en zou u uw tuin wel wat groener willen maken? Kom dan langs op zondag 14 juli tussen 13.00 uur – 17.00 uur op de Open dag van De Groene Raat aan de Harreweg 19 in Schiedam. Bij het inleveren van één tuintegel, ontvangt u één gratis plantje. Als u nog wat langer blijft kunt u inspiratie op doen in de voorbeeldtuinen want die zijn speciaal open en proeven van biologische lekkernijen of kaarsen draaien bij de stadsimker. De Groene Raat is te bereiken met de fiets of lopend. Parkeren kunt u in de wijk Woudhoek.

Schiedam Waterklaar

Deze actie ‘Tegel eruit, plantje erin’ is de aftrap van de gemeente Schiedam om de komende jaren aan de slag te gaan met het weerbaarder maken van de stad tegen klimaatverandering en extreme regenbuien. Meer informatie hierover vertelt de gemeente op zondag 14 juli of kunt u vinden op Schiedam.nl/waterklaar.

Inspiratie op doen in de Voorbeeldtuinen

Minder tegels en meer groen in uw tuin, zorgt ervoor dat het regenwater beter in de bodem zakt. Maar u zult zien dat meer groen niet onderhoudsintensief hoeft te zijn. Door  de juiste planten te kiezen kunt u later genieten van meer vlinders en bijen in uw tuin of eet u van uw zelf gekweekte groente.  Ruud van Buijtenen van Irado laat u  graag zien hoe u dat gemakkelijk kunt doen door een rondleiding in de voorbeeldtuinen voor natuurvriendelijk tuinieren. En bij de verschillende kraampjes die er staan kunt u kaarsen draaien van bijenwas, biologische soepen proeven en gezond snoepen.