menu

Evaluatie van proef met plastic container in de Toneelspelersbuurt Schiedam

Op woensdag 7 maart wordt tijdens een evaluatieavond samen met bewoners van de Toneelspelersbuurt in Schiedam en andere belangstellenden teruggekeken op het verloop van de proef in de wijk. Bewoners van woningen met een eigen tuin in de Toneelspelersbuurt (omgeving Heijermansplein en Faassenplein) namen deel aan een proef om met een container aan huis plastic verpakkingen en drankenkartons te scheiden.

Met de proef werd onderzocht of met een plastic container aan huis én het wegbrengen van restafval naar de wijkcontainer, plastic afval nog beter gescheiden wordt. De proef duurde 3 maanden en eindigde op maandag 29 januari 2018. Na deze proefperiode wijzigde de inzameling weer terug naar de oude situatie. De ervaringen van de bewoners zijn belangrijk. U bent ook van harte welkom op de evaluatieavond.

Programma evaluatieavond

Vanaf 18:30 uur bent u van harte welkom in Wijkcentrum De Brug, Heijermansplein 35 in Schiedam. Vervolgens start het programma om 19.00 uur en duurt tot circa 20.30 uur.  Graag gaan Nicole Cup, procesmanager Afval en Reiniging Gemeente Schiedam en Jeffrey van Steenes, afdeling Beleid & Advies van Irado met u in gesprek over:

  • Van afval naar grondstof, Afval the Challenge en berichten in de media
  • Resultaten van de proef
  • Uw mening: wat zijn uw ervaringen?
  • Uw advies: hoe gaan we grondstoffen, zoals plastic verpakkingen en drankenkartons scheiden in de Toneelspelersbuurt?
  • Uw (overige) vragen

Meer plastic ingezameld

Met de uitkomsten uit de Toneelspelersbuurt en die van een eerdere proef in de Feministenbuurt wordt bekeken hoe in Schiedam de plastic verpakkingen en drankenkartons in de toekomst in laagbouw woningen worden ingezameld. Tijdens de proef is een hoeveelheid plastic en drankenkartons ingezameld die ruim hoger ligt dan het scheiden van plastic via de verzamelcontainer in de wijk. Gemiddeld 65% van de deelnemers heeft elke drie weken de kliko voor plastic en drankenkartons aangeboden.

Geen deelnemer aan de proef?

Heeft u niet deelgenomen aan de proef, dan bent u ook van harte welkom op de evaluatieavond. Ook uw mening telt mee bij de keuze welke wijze van inzameling van plastic verpakkingen en drankenkartons het beste bij uw buurt past. Uw mening horen wij graag.