menu

Excelsior’20 is de schoonste club van Schiedam

Excelsior’20 is ‘De Schoonste club van Schiedam’. Een jaar lang waren vrijwilligers van de vereniging actief in het schoonhouden van het sportterrein en scheiden van plastic verpakkingen en drankenkartons. Wethouder Van Steenderen reikte tijdens de Slotdag Voetbal bij de vereniging de hoofdprijs uit: een activiteit ter waarde van € 1000,00.

Wethouder Alexander van Steenderen overhandigde de cheque aan vertegenwoordigers van de vrijwilligers van onder anderen de onderhoudsploeg van Excelsior’20. Zij hebben zich het afgelopen jaar zeer actief ingezet om plastic verpakkingen en drankenkartons te scheiden en het sportterrein schoon te houden. Zij gingen soms zo ver door  zelfs de sportdrankflesjes die nog in het restafval belandden er later weer uit te halen.

Schoon Belonen

Het goed scheiden van plastic betekende een flinke besparing op de kosten voor afvoer van restafval voor de vereniging. Ze hebben veel punten verdiend in de opruimwedstrijd met het actief schoonhouden van het terrein. Extra punten zijn verdiend doordat ze ook deelnamen aan de landelijke acties voor sportverenigingen van Rijkswaterstaat/Schoon Belonen. Als extra beloning ontvingen ze een grote oranje petfles om gemakkelijk de sportdrankflesjes in te verzamelen en een goaldoek met als thema zwerfvuil.

Resultaat

De gemeente Schiedam en Irado zijn na een jaar blij met het resultaat van alle deelnemers: schone terreinen en ook buitenshuis wordt door jong en oud beter plastic gescheiden.  Wijkcentrum de Brug en vv KethelSpaland wonnen respectievelijk de 2e en 3e prijs. Gemeente Schiedam en Irado feliciteren alle winnaars met hun prijs.

prijsuitreiking Excelsior20-3juni17small-9422

Dankzij de inzet van vrijwilligers is RKSV Excelsior’20 ‘De schoonste club van Schiedam’.