menu

Gratis compost voor Schiedammers

Zaterdag 19 maart 2016 kunnen Schiedammers weer gratis één zak compost ophalen bij onze milieustraat aan de Fokkerstraat 550. Deze actie maakt onderdeel uit van de landelijke Compostdag. Hiermee willen we samen met de gemeente de inwoners bedanken voor het scheiden van afval.

OP = OP

U kunt zaterdag 19 maart bij de milieustraat aan de Fokkerstraat 550 gratis één zak compost ophalen, zolang de voorraad strekt. De milieustraat is op zaterdag 19 maart van 8.00 tot 16.00 uur open. Als u toch de milieustraat bezoekt kunt u uiteraard gelijk uw grofvuil meenemen.

Mengen met tuinaarde

Steeds meer Schiedammers scheiden groente-, fruit- en tuinafval. Irado brengt dit afval naar de verwerker voor het maken van compost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is geschikt voor alle tuinplanten, maar u moet het wel mengen met tuinaarde.

Demodag: van gft naar compost  op zaterdag 2 april

Op zaterdag 2 april organiseren we voor de eerste keer een demo- en voorlichtingsdag aan de Fokkerstaat 550. Van 13.00 tot 16.00 uur geven we o.a.:

  • demonstraties composthoop maken en van koffiedik paddelstoelen kweken;
  • handige tips en trucs om de container schoon te houden en afval te scheiden;
  • informatie over de inzameling van Taxus voor Stichting Vergroot de Hoop en snoeitips Taxus.

Ook kunt u dan bij ons een afspraak maken voor de speciale “takkenroute” in april op de maandagen 4, 11 en 18 april.