menu

Makkelijk glas scheiden met gratis glastas

Opnieuw bezoekt een promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ onze regio. Op vrijdag 2 december komt het team langs in Gemeente Vlaardingen en Gemeente Schiedam om de inzameling en recycling van glas onder de aandacht te brengen. Het promotieteam gaat de klanten in deze vestigingen van Albert Heijn vertellen over het gemak van glas scheiden en deelt gratis glastassen uit. Leeg is schoon genoeg, is de boodschap van de campagne. Want glas mag met restjes en deksel in de glasbak. Glas scheiden wordt daardoor nog gemakkelijker.

Gratis glastas


Bezoekers van de Albert Heijn supermarkten krijgen voorlichting over het hergebruik van glas. En ontvangen bovendien nog een gratis ‘glastas’. In deze handige glastas kun je thuis gemakkelijk het glas apart houden om later mee te nemen naar de glascontainer.

Het promotieteam is vrijdag 2 december 2016 aanwezig bij Albert Heijn in Vlaardingen:
11:00 – 14:00 uur: Veerplein
15:00 – 18:00 uur: De Loper
15:00 – 18:00 uur: Dr. Wiardi Beckmansingel
 
Het promotieteam is vrijdag 2 december 2016 aanwezig bij Albert Heijn in Schiedam:
11:00 – 14:00 uur: Hof van Spaland

Mét restjes en mét deksel

Glas is eindelijk recyclebaar. Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag er nu de restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker. Met de feestmaand voor de deur besteden de gemeenten Schiedam en Vlaardingen en Irado hier graag extra aandacht aan.

AH glas-tas