menu

Heel Holland Recyclet – 14 tot 21 oktober

Heel Holland Recyclet! Van 14 tot en met 21 oktober vindt deze themaweek plaats, en ook Irado doet hieraan mee. Wat moet je doen met je e-waste? En wat is e-waste precies? E-waste is afgedankte elektrische en elektronisch apparaten én afgedankte energiezuinige verlichting. Tijdens Heel Holland Recyclet staat deze afvalstroom centraal.

Ontvang een gratis Jekko bij één van onze milieustraten

Wit- en bruingoed, afgedankte apparaten; ook wel bekend als je oude föhn, die boormachine die niet meer boort, of die radio die alleen maar kraakt. En uiteraard kun je met dit afval bij Irado terecht. Zo kun je bijvoorbeeld bij één van onze milieustraten terecht om deze spullen in te leveren, en om een gratis Jekko op te halen (zolang de voorraad strekt). Dit is een inzamelbox voor klein e-waste voor thuis om nog beter te recyclen.

Gratis Jekko

Waarom ‘Heel Holland Recyclet’?

Doordat de berg e-waste blijft groeien, is het belangrijk om bewust om te gaan met het juist inzamelen van dit afval. Telkens als je je e-waste inlevert bij bijvoorbeeld een Irado milieustraat, zorg je ervoor dat dit niet bij het restafval verbrand wordt. Want wist je dat deze afvalstroom vaak vol zit met waardevolle grondstoffen? Zo bevat een mobiele telefoon vaak goud, zilver, tin en vele andere stoffen die hergebruikt kunnen worden. Door deze stoffen te hergebruiken hoeven we de aarde niet onnodig te belasten met het opnieuw winnen van deze grondstoffen.

Gratis kaartspel bij inlevering van 3 oude lampen

Wanneer je bij één van de Irado milieustraten 3 oude lampen inlevert, krijg je een gratis kaartspel!

Wil je meer weten over deze themaweek? Bijvoorbeeld waar je met je grote en kleine e-waste naartoe kunt? Of hoe je deze producten een tweede leven kunt geven? Kijk dan op http://www.heelhollandrecyclet.nl/

Doe mee en win!

Tevens kun je meedoen aan een winactie van NVRD, waarbij je kans maakt op één van de twee refurbished iPads! Download hiervoor onderstaande PDF en volg de instructies:

Heel Holland Recyclet