menu

Help de padden in Schiedam-Noord

Tijdens de paddentrek willen Irado en wijkvereniging Spaland de padden in Schiedam-Noord een extra handje helpen door ze ‘s avonds de drukke weg over te zetten. Voor deze actie zoeken we vrijwilligers die mee willen meehelpen.

Elke vrijwilliger wordt uitgerust met een zaklantaarn, een veiligheidsvest en krijgt een instructie. Tussen 19.00 uur en 22.30 uur lopen of fietsen de vrijwilligers een rondje in de omgeving Kerkweg/ Harreweg.

Reddingsactie

Rond februari/maart ontwaken padden uit hun winterslaap en trekken zij massaal naar hun geboortesloot om eieren af te zetten. In het groene gedeelte van Schiedam-Noord trekken veel padden over. Helaas redden ze niet altijd de sloot, vanwege het drukke verkeer. Daarom starten Irado en wijkvereniging Spaland een reddingsactie op, waarbij we hulp nodig hebben van enthousiaste vrijwilligers. Het gaat om een paar avonduurtjes per week in de maand maart, waarbij de natuurliefhebber zelf aan kan geven op welke doordeweekse dag hij of zij mee wil helpen. Ook al kunt u in die periode slechts enkele keren, alle hulp is welkom.

Aanmelden

Wilt u een mooie avondwandeling maken en tegelijkertijdk padden redden? Meldt u zich dan uiterlijk tot eind februari aan bij de wijkvereniging Spaland via Rob van der Drift, radrift@versatel.nl