menu

Het Windas wint Afval the Game 2019

Op woensdag 27 april zijn bij Irado de winnaars bekendgemaakt van ‘Afval the Game’. De grote jaarlijkse afvalwedstrijd voor scholen en bso´s in Schiedam. In de afgelopen vijf weken verdiepten 40 groepen 6 en bso´s zich in alles wat met afval en afval scheiden te maken heeft. Onder het motto ‘Samen naar minder Afval’ gingen de kinderen zelf aan de slag om afval te voorkomen en probeerden zij met ludieke acties andere Schiedammers te overtuigen om ook bewust om te gaan met afval.

 Ter afsluiting van het duurzaamheidsproject brachten 350 basisschoolleerlingen een bezoek aan de milieustraat van Irado. Daar kregen ze een rondleiding van medewerkers van Irado en speelden ze spelletjes onder begeleiding van docenten van de Kleine Ambassade. Daarna vond de prijsuitreiking plaats. Die prijsuitreiking kon wel pas plaatsvinden nadat de Politie Schiedam had gezorgd voor een razendspannende ontknoping van het mysterie van de verdwenen wisselbeker, een raadsel dat gedurende de wedstrijd via social media te volgen was. 

Basisschool Het Windas sleepte de eerste prijs in de wacht, De Vlinder werd tweede en De Peperklip won de derde prijs. De prijswinnaars ontvingen een beker en wonnen een klassenuitje naar het zwembad, beschikbaar gesteld door Zwembad Groenoord. Omdat ook de deelnemende klassen die buiten de top drie vielen met veel inzet de opdrachten hebben uitgevoerd en samen met hun omgeving afval hebben gescheiden, winnen ze allemaal een springkussen voor de school.