menu

Hoge opbrengsten inzameling piepschuim bij milieustraten

Vanaf eind 2016 kunnen inwoners en bedrijven apart piepschuim (expanded polystyreen) afgeven bij onze milieustraten in Schiedam en Vlaardingen. De opbrengst van deze aparte inzameling is ver boven verwachting. In een half jaar tijd hebben de twee milieustraten samen ruim 600 m3 piepschuim ingezameld voor recycling.

Van afval naar nieuw en waardevol product

Voor de komst van de aparte containers op de milieustraten, belandde het piepschuim in de perscontainer waarbij het vervolgens verbrand werd met het restafval. Nu wordt apart opgehaald door de verwerker Oosterbeek in Goor. Zij recyclen het piepschuimafval  tot o.a. isolatiematerialen voor in de (wegen)bouw. Het aanbod van het stootwerende materiaal is ver boven de verwachting volgens Jan Vos, beheerder van milieustraat Schiedam: ‘Inwoners en bedrijven weten ons goed te vinden en komen regelmatig terug om weer apart piepschuim te brengen. We zijn blij dat wij samen met inwoners ervoor kunnen zorgen dat het piepschuim niet onnodig wordt verbrand.’

Begin bij jezelf

Irado is verantwoordelijk voor het inzamelen van huishoudelijk afval voor de gemeente Vlaardingen en Schiedam. Maar deze verantwoordelijkheid reikt verder: We helpen gemeenten bij hun afvalscheidingsdoelstellingen en zorgen ervoor dat steeds minder afval onnodig wordt verbrand en in de keten blijft. De overheid wil in 2050 naar een gehele circulaire economie. Door niet onnodig te verbranden, helpen we ook mee aan verlaging van de CO2-uitstoot. De milieustraten in Schiedam en Vlaardingen zijn nu optimaal ingericht om de verscheidenheid aan afvalstromen in te zamelen, te recyclen of af te voeren als de afvalstoffen schadelijk zijn.