menu

Irado doet: plezierrit voor mensen met verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking een plezierige dag bezorgen. Dat is waar Lions Club afdeling Schiedam en Irado zich samen voor inzetten tijdens de landelijke vrijwilligersdagen van NL Doet, een actie van het Oranje Fonds. Een groep van circa zestig mensen met een verstandelijke beperking rijdt vanuit Schiedam en Maassluis op zaterdag 12 maart mee als bijrijder in een Irado-wagen, of -busje.

In totaal circa zestig bewoners van verschillende woongroepen in Maassluis en Schiedam zijn uitgenodigd door Lions Club afdeling Schiedam om op zaterdag 12 maart mee te rijden. Irado verzorgt met achttien wagens het vervoer van deze groep mensen. Als bijrijder maken zij, in de cabine naast de chauffeur, in een Irado-vrachtwagen een rondrit. De rit eindigt om 10.30 uur bij Watersportvereniging Nautica in Brielle. Hier worden ze opgevangen door de leden van de Lions Club die er met hen een gezellige dag van maken.

Net als voorgaande jaren organiseert de Lions Club de plezierrit samen met Irado. In totaal nemen achttien Irado-wagens en -chauffeurs deel aan de stoet. De woongroepen zijn woonvoorzieningen van ASVZ. ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ook voorgaande jaren trok de toerende stoet Irado-wagens veel bekijks - Foto Jan van der Ploeg

Ook voorgaande jaren trok de toerende stoet Irado-wagens veel bekijks – Foto Jan van der Ploeg