menu

Irado en Stroomopwaarts helpen SW’ers aan werk

Irado en Stroomopwaarts MVS hebben de handen ineen geslagen om mensen met een indicatie voor een sociale werkvoorziening (SW) ook een werkkans te bieden op de reguliere arbeidsmarkt. Acht mensen met een  SW-indicatie hebben de afgelopen periode deelgenomen aan het project Groen Doen: een uniek opleidingstraject om kans te maken op een baan.

Stroomopwaarts biedt mensen met een SW-indicatie een begeleide werkplek voor het onderhoud van de openbare ruimte in de gemeente Schiedam en Vlaardingen. Kandidaten met kwaliteiten kunnen uitgenodigd worden voor een extra opleidingstraject. De afgelopen periode hebben acht personen een opleiding gevolgd tot assistent hovenier.  De eerste kandidaten van dit unieke Groen Doen-traject ontvingen op donderdag 5 april jl. hun certificaat. Met dit certificaat op zak kunnen zij namelijk uitstromen naar regulier werk bij groene ondernemers zoals: hoveniers, groenvoorzieners, dak- en gevelbegroeners, boomverzorgers en interieurbeplanters.

Diplomauitreiking

De gedipomeerden ontvingen hun certificaat van Irado-directeur André Hertog en directeur Stroomopwaarts Desiree Curfs. Ook Rien van der Spek, voorzitter van branchevereniging VHG Nederland was aanwezig namens de branchevereniging van groene ondernemers. Zij zijn dringend op zoek naar goed geschoold personeel. Verschillende groene ondernemers waren zelf aanwezig om tijdens de ‘speedmeet’ kennis te maken met de kandidaten voor werk.  De gediplomeerden kregen zo de kans om zich te presenteren aan bedrijven uit de branche.

Stadsomroep Schiedam maakte een mooie reportage van de diplomauitreiking: