menu

Irado genomineerd voor Alfabetiseringsprijs 2015: uw stem telt!

Irado is genomineerd voor de Alfabetiseringsprijs 2015 van de Stichting Lezen & Schrijven, in de categorie taalscholing. En daar zijn we trots op. Bij Irado besteden we namelijk veel aandacht aan het belang van goede taalvaardigheden. We hebben al heel wat mensen gelukkiger op het werk zien verschijnen doordat zij de taal beter zijn gaan beheersen. Het winnen van de Alfabetiseringsprijs zou een extra stimulans zijn voor onze medewerkers die aan de taaltrainingen meedoen en voor de medewerkers die zich inzetten als taalvrijwilliger. Uw stem telt! Ga naar website tijdvoortaal.nl en stem op Irado!

Taallessen bij Irado

 

Voor de eerste keer voorlezen

We vinden dat iedereen een eerlijke kans verdient en we doen er alles aan om taalachterstand bij medewerkers onder de aandacht te brengen, op te sporen en aan te pakken. Inmiddels hebben 17 vaste medewerkers en 60 werkzoekenden taallessen bij ons  gevolgd. Dankzij hun eigen inzet en de begeleiding van een taaldocent en taalvrijwilligers hebben ze hun taalvaardigheden sterk verbeterd. Hierdoor kunnen ze weer gemakkelijker de benodigde diploma’s/certificaten voor hun werk behalen. Sommige medewerkers hebben zelfs voor het eerst voorgelezen aan hun (klein)kinderen of een e-reader aangeschaft!

 Uw stem telt!

Uit ruim vijftig aanmeldingen heeft een onafhankelijke jury negen kandidaten genomineerd in de drie categorieën: Taalscholing, Agendering en Preventie. Irado valt in de categorie Taalscholing. Als u naar de website tijdvoortaal.nl gaat en op het Irado logo klikt en/of het filmpje van directeur A.J. Hertog beluistert, hopen wij dat u overtuigd bent van onze inzet en op ons stemt. De stichting Lezen & Schrijven vraagt u ook een stem uit te brengen op de twee andere categorieën. U kunt elke 36 uur een stem uitbrengen.
De Nationale Alfabetiseringsprijzen worden uitgereikt op maandag 7 september tijdens de opening van de Week van de Alfabetisering. Met uw stem kunt u het verschil maken voor onze medewerkers!

Filmpje

Zie hier de toelichting van directeur André Hertog