menu

Irado leegt in Schiedam de gft-container weer elke twee weken

Met ingang van maandag 4 september 2017 leegt Irado de gft-container weer eens in de twee weken op de vaste ophaaldag. Op de afvalkalender is te zien welke dag dat is in uw buurt.

Dat betekent voor het legen van uw container aan huis dat Irado in week 36 van 4 – 8 september weer langskomt volgens het schema van tweewekelijks inzamelen. Eerst is dan alleen de gft-container aan de beurt. Vervolgens wordt in week 37 van 11 – 15 september alleen het restafval opgehaald volgens het tweewekelijkse schema. Een geheugensteuntje: in de even weken wordt de gft-container met groene deksel geleegd en in de oneven weken de grijze container voor restafval. Voor het raadplegen van de vaste ophaaldag van uw containers aan huis kunt u terecht op de afvalkalender.

Tips voor schone containers

De aangepaste ophaalfrequentie tijdens de zomermaanden was tijdelijk om stank en maden geen kans te geven. Is het nog warm? Hou containers schoon en fris met (heet) water en een scheutje azijn of water en groene zeep. Op onze website vind je meer tips voor schone en frisse containers.