menu

Irado verzorgt plezierrit voor mensen met verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking een plezierige dag bezorgen. Dat is waar Lions Club afdeling Schiedam en Irado zich samen voor inzetten tijdens de landelijke vrijwilligersdagen van NL Doet, een actie van het Oranje Fonds. Een groep van circa vijftig mensen met een verstandelijke beperking rijdt op zaterdag 22 maart mee als bijrijder in een Irado-wagen, of -busje.

In totaal circa vijftig bewoners van verschillende woongroepen in Maassluis en Schiedam zijn uitgenodigd door Lions Club afdeling Schiedam om mee te rijden. Irado verzorgt het vervoer van deze groep mensen. Als bijrijder maken zij, in de cabine naast de chauffeur, in een Irado-vrachtwagen een rondrit. De rit eindigt bij Watersportvereniging Nautica in Brielle. Hier worden ze opgevangen door de leden van de Lions Club die er met hen een gezellige dag van maken. In totaal nemen achttien Irado-wagens en -chauffeurs deel aan de stoet.

De woongroepen zijn woonvoorzieningen van ASVZ. ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening voor mensen met een verstandelijke beperking.

&nbsp